Connery

Verdens første vodka lavet på komælk

Uanset om du er en af dem, der drikker den billigste slavevodka med juice, eller om du går op i, hvor mange gange den destilleres, så er jeg sikker på, du aldrig før har hørt om vodka lavet på mælk.. fra en ko.

Jo jo, den er skam god nok - og selvom det måske lyder lidt mærkeligt, så skulle der faktisk være ret meget stil over det. Vodkaen er nemlig lavet på grund af den stigende efterspørgsel på kvalitetsvodka. 

Black Cow Vodka er destilleret på komælk fra 250 græssende køer i Sydengland og er fremstillet af den engelske landmand Jason Barber på Jasons egen gård. Black Cow Vodka har ingen tilsætningsstoffer, men er udelukkende destilleret på ren komælk, som giver vodkaen en helt særlig blød og cremet smag. Og det ér faktisk en lidt fancy vodka: Med udgangspunkt i mælkesukkeret brygger man først en øl på 2,5 % vol., som man destillerer op til 96% vol., for derefter at destillere ned til 40% vol. - det sker så bare med komælk i stedet for vand. Derved får man en vodka, som både er blød og cremet, og som har en let sødme, hvilket gør den perfekt til cocktails – men den kan også nydes ren til mad.

Black Cow Vodka er verdens første vodka fremstillet af komælk, men ideen er ikke helt ny - produktionen er nemlig inspireret af sydsibiriske stammefolk, der for flere hundrede år siden fremstillede alkohol af mælken fra deres Yak kvæg.  

Hvad synes du? Vil du gerne prøve det - eller er det bare lidt mærkeligt?

ANNONCE

Pris: Fra 350,- kroner

Del

Seneste nyt

Annonce