Connery

Upopulær holdning: Jeg hader julen

Venlig hilsen Mikkel: Grinch og Scrooge i fusion.

Bah! Humbug! - Ebenezer Scrooge

Jeg kan sgu ikke rigtig lide julen. 

Det er sådan set ikke på grund af hverken opskruet kommercialisme, gaveræs, nissehuer, julepynt eller biler med rensdyrgevir og røde klovnenæser. Eller, sidstnævnte hader jeg faktisk. 

Faktisk kan jeg godt lide julen, højtiden og hyggen. Jeg har de bedste bedste barndomsminder om julen i familiens skød. Magien der bare stålede fra alle aspekter af det. Nedtællingen til juleaften, julekalenderen, mor der gik og summede i huset den 24, masser af lækker mad, Disneys juleshow, ud og bytte gaver med venner og resten af familien. 

Hvis man virkelig elsker noget, gør det så ondt, når det bliver revet væk fra en. 

ANNONCE

Julen bliver aldrig det samme som man var barn, det gælder nok for de fleste der er blevet voksne. 

Mit glansbillede krakelerede stille og roligt da jeg mistede min far. Da jeg i 2010 også mistede min mor, var det slut. 

I år bliver det så sjette år, at jeg skal fejre jul som forældreløs - det er heldigvis ikke noget jeg gør alene, vi er fire søskende, der gennemlever samme helvede. Julen er hjerternes fest, og det er forfærdeligt at gennemgå med et ødelagt af slagsen.

I starten var det overlevelse. 

De første par år var det ren overlevelse, og jeg gjorde som mange - distancerede mig fra det, skubbede konceptet væk. Problemet er bare, at det er meget svært for folk at forstå, at man ikke har lyst til at dyrke den, julen. Så man mander sig op, og tillægger sig en facade. Smil, du er på - og folk bliver så nedslåede, hvis ikke du hygger dig. 

Jeg vil bare så gerne genfinde kærligheden til det hele. Det er et emne jeg har vendt et par gange i samtaler, det sidste stykke tid. "Hvornår kommer magien igen?" 

Svaret jeg er kommet frem til, er at de fleste voksne en overgang mister julegnisten. Det virker lidt sådan. Hvornår får de den igen? Når de får børn. 

Så, handler det så bare om at sætte nogle små engle i verden? Ikke nødvendigvis, men glæden og magien, som de små oplever, smitter af på de voksne forældre - de genkender den, og forstår hvor værdifuld den er. 

Så derfor er jeg på en mission: I want to redeem my christmas spirit. 

ANNONCE

Beklager tåreperser-historien, her er min egentlige pointe:

Hvis jeg kan gøre julen bedre, for børn der ikke har den gode af slagsen - så må det være vejen frem. 

Her er hvad jeg vil gøre - og hvad jeg vil opfordre andre til:

1. Jeg vil støtte BørneTelefonen ved Børns Vilkår. Jeg vil gerne understrege, hvor vigtigt det er før børn og unge, at kunne tale med en uvildig voksen, om deres problemer og frygt og fortvivelse. Både op til jul, men også altid. 

ANNONCE

2. Jeg vil også gerne støtte Røde Kors, der:

Hjælper udsatte børnefamilier i Danmark med julehjælp. Her kan man donere penge

Hjælper med at facilitere en service der hedder Julevenner - her kan folk der mangler et sted at holde jul, blive matchet op med familier der gerne vil hjælpe, og har ekstra hus- og hjerterum den 24. december. 

Hjælper de syriske familier med vinterhjælp - det er en god sag, der ikke nødvendigvis er relateret til jul, men jeg mener, at det er en stadig vigtig sag.

ANNONCE

3. Jeg vil meget gerne hjælpe med at skabe opmærksomhed til andre organisationer, der forsøger en smule af julens magi til udsatte og ensomme børn - og deres familier. Hvis du kender til en god sag, der har brug for noget opmærksomhed, så smid mig en besked på facebook, eller send en mail til [email protected]

ANNONCE

4. Den her er også vigtig. I stedet for at bruge tid på at være sørgelig og irriteret over, at julen ikke er som jeg ønsker - så vil jeg fokusere på at skabe underholdende, sjovt og brugbart indhold her på siden.

Glædelig jul! 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce