Connery

Transcendence [Anmeldelse]

Johnny Depp bliver digitaliseret i Sci-Fi dramaet Transcendence.

3 ud af 6 stjerner
Transcendence [Anmeldelse]
Yeah Mr. Caster! Yeah Science!
Ægteparret Dr. Will (Johnny Depp) og Evelyn Caster (Rebecca Hall) er begge videnskabsmænd. Will arbejder på at skabe en sansende computer, en kunstig intelligens der vil kunne føle og tænke som et menneske. En gruppe unge ekstremister kaldet RIFT (Revolutionær Uafhængighed af Teknologi), der ledes af Bree (Kate Mara), frygter dog at denne form for teknologi vil overtage herredømmet og omforme verden til en virkelig udgave af Terminator-filmene. De skyder derfor Will med en radioaktiv kugle, efter hans tale om netop AI på en teknologi-konference. Med kun få uger tilbage at leve i beslutter Will, Evelyn og deres bedste ven Max Waters (Paul Bettany) i desperation at uploade Wills bevidsthed ind i den kvantecomputer, som han var i gang med at skabe. Pludselig er Will realiseringen af sit eget projekt og hans intelligens nærmest endeløs.
ANNONCE
Transcendence [Anmeldelse]
Technology, bitch!
RIFT opdager at Will stadig er i live, så Evelyn og Will flygter derfor ud til den faldefærdige ørkenby Brightwood, hvor de bygger en kæmpemæssig underjordisk teknologisk og forskningscentral. Her står Will i spidsen for udviklingen af banebrydende nye teknologier inden for medicin, energi, biologi og nanoteknologi, men som Wills ambitioner vokser, begynder Evelyn og Max også at frygte hans motiver, for kan man mon stole på en kunstig intelligens?
ANNONCE
Transcendence [Anmeldelse]
The Future is now
Hvad hvis et computersystem styrede verdenen og ved hjælp af nanoteknologi kunne helbrede mennesker, genoplive døde planter og reparere maskiner på få sekunder? Mulighederne ville være endeløse og konsekvenserne stadigt uoverskuelige. Tanken bag Transcendence er fascinerende, men desværre er det ikke helt lykkedes Christopher Nolans faste fotograf og debuterende instruktør Wally Pfister, at udnytte materialet til dets fulde potentiale.
ANNONCE
Transcendence [Anmeldelse]
Man Has Made His Match... Now It's His Problem
Det er svært at sætte en finger på, hvad der præcis gør, at Transcendence aldrig rigtigt 100% fungerer, men Johnny Depp gør i hvert fald ikke situationen bedre, da han virker fuldkommen uengageret. Visuelt er filmen dog alle pengene værd. Det er tydeligt at Wally Pfister først og fremmest er fotograf, for på det punkt er Transcendence helstøbt. Historien har dog nok været en anelse for ambitiøs for en førstegangsinstruktør og havde utvivlsomt været bedre i produceren Christopher Nolans erfarne hænder.
ANNONCE
Drengerøvsfaktor: 70%
 
Teknisk information:
Original titel: Transcendence
UK/Kina/USA 2014
Instruktør: Wally Pfister
Medv.: Johnny Depp, Rebecca Hall, Morgan Freeman, Paul Bettany, Cillian Murphy og Kate Mara
Genre: Drama/Sci-Fi
Billedformat: 2.35:1
Lyd: Dolby Digital/DTS/SDDS/Dolby Atmos
Spilletid: 119 min
Dansk bio premiere: 19. juni 2014
Distributør: Nordisk Film
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce