Connery

Tønder Festival 2016 - Dag 2

En festivalplads badet i solskin.

folkeklubben.dk - Tønder Festival 2016 - Dag 2 folkeklubben.dk

Med en festivalplads, der i de tidlige timer blev badet i sol, alt imens de kolde øl hurtigt afløste hinanden, virkede verdenen ganske ok til trods for det negative mediebillede, vi til stadighed bombarderes med. Denne opfattelse delte jeg nok med nærved 10.000 andre festivaldeltagere.

Tilsæt besøg i både Rom & Cigarbaren og solæg inkl. snaps fra SOS-baren og opskriften på en elegant fredag med småsvimle sko ligger lige for.

Folkeklubben gjorde det man som "husorkester" for fjerde år i træk skal gøre. En bundsolid optræden i Telt 1 endda med vestegnsgæster i form af Suspekt på nummeret Danmark. En kærkommen overraskelse og en understregning af det som essensen af de seneste Tønder Festivaler står for. Knap så nørdet, knap så forstokket, meget mere folkelig, hvilket egentlig klæder en folk-festival. Et varmt velkommen til vestegnsdrengene - nu fik i set den ægte vestegn!

The Dustbowl Revival var eftermiddagens hovednavn på Open Air. Ganske flot placeret og med et publikum der absolut satte pris på bandets gennemførte lyd. En gennemført blanding af bluegrass, swing og ikke mindst New Orleans Funk. The Dustbowl Revival er et band der skal opleves live og ikke på studieindspilninger. Helt sikkert en god stemningsskaber på en lun eftermiddag, for dem der hylder den slags.

Margo Price skulle med sin anden koncert forføre publikum i Palais Des Glaces, hvilket hun så absolut gjorde. En spinkel kvinde med en vanvittig stor stemme og en aura af intensitet, der klædte spejlteltet, på en måde man sjældent ser. Med sin mildest talt dunkle fortid og en imponerende rutine, viste den blot 32-årige Margo, hvem der hører til blandt de helt store.

Jonah Blacksmith er nok noget af det mest folkelige Danmark kan fremvise inden for roots-genren. Med rødder i det nordjyske, formåede de to brødre Simon og Thomas med nytænkende visuel identitet, at frembringe dagens i mine øjne stærkeste performance. Langt skæg, lampeskærme og ægte kærlighed til bedstefaderen og hjemstavnen giver et nærvær man sjældent ser på en Open Air scene. Jeg ser allerede frem til lørdagens performance på Klubscenen, hvor de sidste år fik hentet seks stjerner fra Gaffa.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce