Connery

Tivoli Audio Radio Silenz [test]

Stilfulde hovedtelefoner til manden på farten

3 ud af 6 stjerner
Tivoli Audio Radio Silenz [test]
Tivoli Audio er normalt kendt for at lave eksklusive DAB radioer, bordradioer og iPod docks, men nu er de for første gang ude med et par hovedtelefoner, som skulle være af lige så høj standard, som deres øvrige produkter.

De nye hovedtelefoner har fået navne Radio Silenz, fordi de har indbygget aktiv støjreduktion og er desuden beklædt med træ, der skulle dæmpe resonansen. Til den stilbevidste fås hovedtelefonen desuden i tre forskellige træsorter - sort ask, valnød og kirsebær (valnød vist på billedet)

Hovedtelefonen kan drejes og foldes, så den nemt og hurtigt kan pakkes væk i den medfølgende rejsepose.

Det var alle de kedelige facts - lad os så se hvad de rent faktisk kan.
ANNONCE

Vi testede...


... hovedtelefonerne både på en iPhone 4 og på et high-end stereoanlæg, som viste en lille hørbar forskel. Digital-analog konverterne i iPhone 4 er udmærkede, men så heller ikke mere. Det påvirkede dog ikke det overordnede indtryk.

Pasformen af hovedtelefonerne er gode. De er lette og komfortable og nemme at justere. Ikke så meget at sige dér. Men man skal være opmærksom på, at det her er en åben hovedtelefon, som ikke omslutter øret fuldstændig og lukker tæt, som f.eks. Beats by Dr. Dre. Det behøver dog ikke at betyde noget for lydkvaliteten, da der er for- og bagdele ved både åbne og lukkede hovedtelefoner.

Lyden er overordnet god. Der er en fin markeret bund, som uden at være øverdøvende klarer sig rigtig godt selv ved de dybere frekvenser. Toppen er dog lige hiss'et nok, og er ikke så detaljeret. Ved nogle numre er lyden indelukket og mellemtonen lidt mudret.

Det er svært at sige om beklædningen med ægte træ gør nogen forskel, eller om det blot er gejl. Vi kunne ihvertfald godt tænke os at se en frekvens-respons kurve for de her hovedtelefoner.

Den nok vigtigste funktion for Radio Silenz, er støjreduktionen, som man kan slå til og fra via fjernkontrollen, der også er volumenkontrol. Støjreduktionen kræver et AAA-batteri, som ifølge Tivoli Audio giver 50 timers støjreduktion. Støjreduktionen er åbenbart så effektiv, at der på fjernkontrollen er en lille knap, man kan trykke på, så du kan høre vigtige beskeder fra DSB, kæresten eller din mor. Virker det så?
ANNONCE

Ja...

... og nej. Ja, der er hørbar støjreduktion, men nej det fungerer ikke rigtig. Støjreduktionen støjer i sig selv, så der er en konstant "white noise"/radiostøj i baggrunden. Det er som udgangspunkt ikke hørbart, hvis (dvs. når) man (dvs. jeg) hører Lady Gaga på fuld knald. Men på almindelige musiknumre, der ikke er komprimeret ind i helvede, er det hørbart i de stille passager. Det kan ikke anbefales til klassisk musik.

Man kan dog spørge sig selv om støjen fra den aktive støjreduktion, er til større gene end den støj du befinder dig i. Det fungerer fint i S-toget og bussen, men overordnet set er det bare ikke godt nok. Desuden får AAA-batteriet fjernkontrollen til at veje betydeligt mere, så den bliver lidt klodset at gå rundt med. Der er godt nok en klips, så man kan sætte den fast i trøjen, men hvem bruger det? Hvis den så havde indbygget mikrofon, så man kunne bruge den som headset, ville det give et plus, men det har den desværre ikke.

Jamen hvad så når man cykler, og ikke kan høre musikken for vinden, der blæser ind i ørene? Det var også min tanke, så det testede vi selvfølgelig også. Og det fungerer desværre heller ikke...
Af årsager jeg ikke har nok teknisk viden til at forstå, så ryger vinden ind og bliver rent faktisk forstærket af den aktive støjreduktion. Slår man støjreduktionen fra - ingenting. Slår man den til - ekstra vind i håret. Det er selvfølgelig en fed effekt, hvis man vil have følelsen af at man cykler rigtig stærkt, men i forhold til hvordan det burde virke, så er det ret skuffende. Det er ihvertfald én af de ting, der trækker den samlede bedømmelse ned.
ANNONCE

Som opsummering...

... er vi lidt skuffede. Lydmæssigt er det en udmærket hovedtelefon, men den funktionalitet, som hovedtelefonen bliver solgt på, fungerer desværre ikke optimalt.

Tivoli Audio Radio Silenz - det første par hovedtelefoner fra Tivoli Audio, ender med at få tre ud af seks ninjaer herfra. To for lyden, og en enkelt for design. Og prisen? 1199 kr. hos Tivoli Audio selv. I det prisleje burde man forvente lidt mere.

 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce