Connery

The Raven - fra instruktøren af V for Vendetta

”Take thy beak from out my heart, and take thy form from off my door!” Quoth the Raven, ”Nevermore.”

Edgar Allan Poe (19. januar 1809 - 7. oktober 1849) er en af Amerikas litterære grand daddys. Måske siger navnet dig ikke noge - manden har trods alt været død i mere end 162 år, men hans historier og digte lever videre i bedste velgående. De mest grusomme af hans værker er f.eks. inspirationskilden bag denne fiktive beretning om Edgar Allan Poe’s sidste dage. Poe’s død har altid været et mysterium og filmskaberne har derfor benyttet lejligheden og taget sig en portion kunstnerisk frihed til, at lave en nervepirrende thriller om hans skæbne.
ANNONCE
Nordisk Film - The Raven - fra instruktøren af V for Vendetta Nordisk Film
Historien starter således med Edgar (John Cusack), der sidder døende på en bænk i en park, en kold efterårsdag i hans hjemby Baltimore. Edgar kigger op i himlen, hvor en ravn kræser rundt, nærmest som et varsel om, at Poe’s dage er talte og fuglen er klar til at nippe løs af hans lig. Starten på Poe’s endelige skæbne begynder nogle uger forinden. En kvinde og hendes 12 årige datter findes brutalt myrdet i deres lejlighed og den garvede Detective Fields (Luke Evans) bliver sat på sagen. Forbrydelsen minder ham om en af Edgar Allan Poes historier, han en gang har læst, og Fields opsøger derfor Poe og beder om hans hjælp til efterforskningen. Det skal vise sig, at Poe’s involvering skal blive altafgørende i opklaringen af sagen, men i bedst Poe stil, som var han en af sine egne karakterer, også skæbnesvanger for ham selv.
ANNONCE
Nordisk Film - The Raven - fra instruktøren af V for Vendetta Nordisk Film
The Raven er i og for sig en okay thriller, men man kunne godt have ønsket sig lidt mere af manden bag den fremragende V for Vendetta. Der bliver nemlig lagt lidt for meget vægt på det noget fortærskede ”Whodunit” plot og desværre løftes historien aldrig op på Poe’s eget skrækindjagende niveau. Da Poe var lidt af en litterær snob, ville han givetvis rulle rundt i sin grav, hvis han vidste, hvad han her måtte lægge navn til med denne Jack The Ripper-agtige historie. Edgar var også en selvudnævnt melankoliker og filmen kunne sagtens have draget nytte af Poe’s tragiske karakter, hvis denne var blevet udforsket endnu mere og ikke blot brugt som et plot punkt, men ak. Det hele kørers på overfladen og John Cusacks portræt har ikke meget med virkelighedens Edgar Allan Poe at gøre. Han virker også grueligt fejlkastet, da han ikke formår, at dykke rigtigt ned i Poe’s mørke side. Her havde instruktørens oprindelige valg; Joaquin Phoenix eller den kære Robert Downey Jr. uden tvivl været et bedre valg.
ANNONCE
Drengerøvsfaktor: 50%
 
Teknisk information:
Original titel: The Raven
USA/Ungarn/Spanien, 2012
Instruktør: James McTeigue
Medv.: John Cusack, Alice Eve, Luke Evans og Brendan Gleeson
Genre: Mystery/Thriller/Krimi
Billedformat: 2.35:1
Lyd: Dolby Digital 5.1/DTS/SDDS
Længde: 110 min
Premiere dato: 16. maj 2012
Distributør: Nordisk Film
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce