Connery

The Killing of a Sacred Deer [Anmeldelse]

Myrekrybende gyser med Nicole Kidman og Colin Farrell i hovedrollerne.

4 ud af 6 stjerner
The Killing of a Sacred Deer - Trailer
A24 - The Killing of a Sacred Deer [Anmeldelse] A24

Forbandelsen

Hvilket af dine familiemedlemmer ville du ofre, hvis du var nødt til det? Det er det umulige dilemma, kirurgen Steven Murphy (Colin Farrell) står overfor, da en mystisk forbandelse hviler over ham, hans kone Anna (Nicole Kidman) og deres to børn; teenagedatteren Kim (Raffey Cassidy) og sønnen Bob (Sunny Suljic). En af Stevens tidligere patienter døde nemlig på operationsbordet, som følge af, at Steven havde drukket inden operationen, og derfor, som en slags kosmisk udligning, må et af Stevens familiemedlemmer derfor også lade livet.

ANNONCE
A24 - The Killing of a Sacred Deer [Anmeldelse] A24

Sit helt eget univers

The Killing of a Sacred Deer er skrevet og instrueret af Yorgos Lanthimos, der også stod bag den sorte komedie The Lobster fra 2015, som ligeledes havde Colin Farrell i hovedrollen. Yorgos film udspiller sig i sit helt eget univers med sine helt egne regler, hvilket gør dem helt unikke og som i denne films tilfælde utroligt intense, for man ved ikke, hvad der kan ske.

ANNONCE
A24 - The Killing of a Sacred Deer [Anmeldelse] A24

En anderledes gyser

Af denne grund er The Killing of a Sacred Deer derfor heller ikke en typisk gyser. Her er ingen chokeffekter eller blodige lemlæstelser. Det er en langsomt opbyggende, psykologisk fortælling, der siver ind under huden og får det til at krible. Den er til tider decideret kvalmefremkaldende og dybt ubehagelig at overvære, ikke mindst pga. den fremragende præstation af Barry Keoghan, der spiller den enigmatiske Martin, søn af den afdøde patient, der hjemsøger Steven og hans familie. The Killing of a Sacred Deer bør ses, hvis man er til gys, men er bestemt ikke for sarte sjæle.

ANNONCE

Drengerøvsfaktor: 45%

Teknisk information:

Original titel: The Killing of a Sacred Deer

Land: UK/Irland/USA, 2017

Instruktør: Yorgos Lanthimos

Medv.: Colin Farrell, Nicole Kidman, Barry Keoghan, Alicia Silverstone, Sunny Suljic og Raffey Cassidy

Genre: Drama/Gyser

Billedformat: 1.85:1

Lyd: Dolby Digital

Spilletid: 121 min

Dansk bio premiere: 9. november 2017

Distributør: Scanbox

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce