Connery

Test dig selv: Hvor meget drikker du?

Et glas vin eller to til aftensmaden, drinks i weekenden og en enkelt øl i ny og næ skader vel ikke? Sådan tænker mange danskere i alle aldre. Men hvor meget skal man drikke, før man befinder sig i risikozonen?

hvor meget skal man drikke, før man befinder sig i risikozonen? Med den nye app Aplan kan man teste sit alkoholforbrug og se, om man er ude på et skråplan.

”Mange danskere har slet ikke overblik over, hvor mange genstande de rent faktisk indtager i løbet af en uge. Og den generelle opfattelse er, at hvis man passer sin skole, sit arbejde og har en normal hverdag med familie og venner, så kan man da ikke have et alkoholproblem. Men det kan være svært at vide, hvornår man passerer grænsen mellem almindeligt og overdrevent alkoholforbrug,” forklarer overlæge i psykiatri og misbrugsekspert, Henrik Rindom.

ANNONCE
Test dig selv: Hvor meget drikker du?

Ny app afslører de dårlige vaner

Med den nye app Aplan kan man teste sig selv og få overblik over, hvor meget man drikker og få svar på, om man befinder sig i risikozonen.
 
”Aplan kan give et praj om, om man drikker for meget. Testen kan være et godt udgangspunkt til at få gjort noget ved de dårlige vaner, som ofte bliver lagt i ungdomsårene. App’en henvender sig altså ikke bare til den alkoholafhængige, men fx også til festglade unge, som er på vej ind i en ond cirkel. Ud over testen indeholder Aplan værktøjer og støttefunktioner, som giver overblik, og som kan anvendes som en del af alkoholbehandlingen. Man kan bl.a. registrere sin trang til alkohol og få indblik i risikosituationer. Man kan også udvikle små tekster og lyd- eller videoklip fx af én, man holder af, som kan hjælpe én til at lade være med at drikke," siger Henrik Rindom. 

ANNONCE

Følgende symptomer er tegn på alkoholafhængighed:

  • Alkoholtrang - et stærkt ønske eller følelse af trang til alkoholindtagelse.
  • Kontroltab - alkoholafhængige magter ikke at stoppe med at drikke igen, så snart han/hun har taget en enkelt drink.
  • Øget alkoholtolerans - man tilvænnes alkohol, og der kræves derfor øget dosis af alkohol for at opnå effekt.
  • Forekomst af abstinenssymptomer - man udvikler abstinenssymptomer, hvis man forsøger at holde op med at drikke. Sådanne symptomer ses fx også om morgenen, når man vågner.
  • Reparationstrang - mange alkoholafhængige har behov for en opkvikker i form af alkohol morgenen efter en druktur. Det, at kroppen først virker normalt efter nyt indtag af alkohol, er et alvorligt symptom.
ANNONCE

Test dig selv:

A-Plan på App Store

A-Plan på Google Play

Del

Seneste nyt

Annonce