Sushimania Aarhus - Vi har været forbi.

Kæden Sushimania har et godt koncept - men følger smagen med?24. august, 2016 - kl. 11:00
Forfatter: Anton Ringdal


Synes godt om Connery.dk

Del artiklen

Jeg kigger på menukortet. Jeg mindes, hvordan jeg i min barndom stod i sportshallen og købte slik. Vingummi for 2 kr, chokoladestang for 1 kr og derudad. Denne gang er det dog anderledes. De usunde slikstykker er byttet ud med lækre, indbydende stykker sushi. For lækre ser de ud hos Sushimania.

SushiMania er en kæde med mere end 11 restauranter fordelt i Jylland. Hos Sushimania kan man købe boxe, hvor der er sammensat en blanding af forskellige stykker. Men der, hvor de skiller sig ud fra mængden, er igennem deres “Pick’n’mix” system.

En rød, to orange og en enkelt blå. Parret foran mig peger stykker ud. De kigger ned i køledisken, hvor de forskellige ruller er placeret. Herefter er det bare med at gå i krig. Stykkerne er varierende i pris og størrelse. En nigiri samt de pæneste makiruller er markeret med “grøn”, og  koster 25 kr for 2 stk. Det er de dyreste. Den billigste variant koster 10 kr for 2 stk. 

Der er fyldt op i den lille butik og folk vælger på livet løs. Det er et unikt koncept, der ikke på samme måde findes hos andre sushibutikker. I hvert fald ikke på den her måde.

Konceptet er der - men følger smagen med?

Jeg får valgt min egen boks, og vender snuden hjemad. Der er en god varians. Alt fra “Laks Dragon” til en “Tempura Royal”. Navnene er flotte - og det er stykkerne så sandeligt også. De er pyntet i alverdens farver: Rød, grøn, lilla. Farverne stammer fra dressinger, blomster, rogn og lignende. En japansk traditionsrig sushikok ville måske kigge lidt skeptisk på de mange stykker, der er piftet op med en mayo-dressing. Men flot ser det nu ud.

Som et sidekick til fisken har jeg valgt en tangsalat. Den smager friskt og har generelt en god konsistens. Jeg går igang med sushistykkerne, og bliver ramt af en stor tilfredshed. Fisken smager frisk. Den er blød i konsistensen - lige på den rigtige måde. Man kan være lidt tvivlsom omkring grøntsagerne. Stykkerne ligger jo lidt tid i køleboksen. Resultatet er dog meget positivt. De er stadig helt sprøde og smager skønt. 

Stykkerne er blandet godt, og der er en god forskel på dem alle. Nogle har fået spiselige, pæne blomster på toppen, andre har indhold af bla. sukkerærter, hvilket smagte super godt. Alle stykkerne har en tilpas mænge ris - til den store side. Èn ting er sikkert. Det mætter. Det mætter rigtig meget. Det eneste negative at sige om SushiMania er dressingerne. De er som sådan gode, men der kunne godt være flere stykker, der bevarede simpliciteten i sushi. Der behøves ikke komme dips på dem alle. Det gjorde der nu heller ikke - men det var på mange.

Alt i alt var Sushimania dog en god oplevelse. Der, hvor de vinder, er på deres “Pick’n’Mix” system. Det er let at komme fra gaden, får overblik over stykkerne, og herefter få lavet sig en box der passer til ens sult. Vi kommer i hvert fald igen.

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Anton RingdalFølg på:Facebook

Vil du skrive for os?

Synes godt om connery.dkDel artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen