Connery

Studie viser, at vegetarer og veganere har mindre livsglæde end kødspisere

Gør bøffen dig gladere?

Der vil altid være en heftig debat omkring, hvilke fødevarer vi spiser, og hvilken holdning man har til sin livsstil. Nogle elsker bacon en søndag morgen, andre nyder glæden ved grøntsager, nødder og andre ikke-animalske produkter.

Vi på Connery er store fortalere for kød og kødets muligheder i smag, tekstur og oplevelse af måltidet - vi elsker bacon, røde bøffer og et nyskudt rådyr. 

Det er i sidste ende folks eget valg - hvad enten man er til kød eller kødfri - men en ny undersøgelse sætter måske en lille krølle ved livet som vegetar eller veganer.  

ANNONCE
Studie viser, at vegetarer og veganere har mindre livsglæde end kødspisere

I en undersøgelse foretaget af The Bristol University har man fundet en højere depressionsrate hos vegetarer og veganere end hos folk, som spiser animalske produkter. Undersøgelsen kiggede nærmere på 10.000 britiske mænd, hvoraf 350 af dem ikke spiste kød eller mejeriprodukter. Disse 350 individer havde en langt højere score på depressionsskalaen end resten af testpersonerne - resten af deltagerne havde en balanceret kost med kød, grøntsager, kager you name it. 

ANNONCE
Studie viser, at vegetarer og veganere har mindre livsglæde end kødspisere

Hvad skyldes denne nedgang i livsglæden?

Forskerne kunne vurdere, at manglen på vitaminer og mineraler i vegetarernes og veganernes kost havde en negativ indvirkning på det mentale helbred. Manglen på kødet betød en mangel på vitamin B12 – et forsøg på at kompensere for dette sker ofte ved et højere indtag af nødder, som har et højere indhold af omega-6 fedtsyrer. Denne form for fedtsyre forbindes ofte med helbredsproblemer og har påvist en effekt på folks humør i flere forskningstilfælde.

Andre elementer i undersøgelsen påviser, at manglen på skaldyr i kosten også forbindes med større risiko for depression, mens det forhøjede indtag af soya og plantemateriale kan øge blodindholdet af fytoøstrogen, som har været omdiskuteret i mange år som værende enten godt eller skidt for kroppen i større doser, end hvad kroppen normalt har ved varieret kost.

Så hvad er den endelige vurdering?

Personligt vil jeg ikke gå ud og prædike om, at folk SKAL spise kød, eller at vegetarer og veganere er nogle tosser – jeg vil derimod holde fast i et gammelt og solidt råd, som jeg har nedarvet fra mine kære forældre – et koncept, der gælder i alt fra mængden af rødt kød til antallet af stykker af lagkagen hos farmor.

Alt med måde.

Så enkelt kan det siges.

Men hey, jeg er også ret stor fan af, at man bør lytte til karakteren Ron Swanson af og til:

ANNONCE

Anyways, kigger vi tilbage på konceptet alt med måde, så vil jeg da ikke gå udenom at anbefale en ret fra begge lejre - et udmærket eksempel på, at man kan få velsmagende retter med og uden kød - men uden det faktum, at man behøver at undvære det ene eller det andet i sin kost.

I sidste ende handler det om smag, guys. That's my opinion.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce