Connery

Stifteren af Tesla vil sende 1 million mennesker til Mars.

"Med vores nuværende hastighed af teknologisk vækst, er menneskeligheden på vej til at blive guddommelig i sin styrke"

Elon Musk. Måske siger navnet dig noget, måske gør det ikke. Lad mig opsummere hans præstationer for dig – for de er ikke små. Som 28-årig solgte han sit software firma Zip2 for 300 millioner dollars, herefter røg hans baby PayPal til Ebay for 1.5 milliarder dollars. Han startede så bilfirmaet Tesla op, der skulle erstatte alle biler med el biler. Ja, det er præstationer af en tung kaliber. Han står også bag et andet spændende selskab, nemlig SpaceX.

I 2002 åbnede dette nye selskab op. Det er et team med et klart mål: rumrejser skal gøres billigere, og herefter skal vi påbegynde en kolonisering på Mars. Ja, det lyder jo næsten som en Nolan film. Men han kan allerede begynde at sætte flueben, de har nemlig skabt  et velfungerende affyringssystemer, og vundet priser fra Nasa. Men Elon Musk er efterhånden klar til at gå nye veje, under en snak med Aeon.co, kommer han med nogle interessante (og syrede) fremtidsudsigter.

”Med vores nuværende hastighed af teknologisk vækst, er menneskeligheden på vej til at blive guddommelig i sin styrke. Du kan cykle til Alpha Centauri om få hundrede tusinde år – og det er ingenting på evolutionsskalaen. Hvis en avanceret civilisation eksisterede på et hvilket som helst sted i denne galakse, på et hvilket som helst tidspunkt i de sidste 13.8 billioner år, hvorfor er de så ikke alle steder? Selv hvis de flyttede sig langsomt, skulle de kun bruge .01 procent af universets levetid for at være overalt, så hvorfor ikke?”
 

ANNONCE
Stifteren af Tesla vil sende 1 million mennesker til Mars.

Der er ingen tvivl om, at vi teknologisk har taget store kyklop skridt fremad, så hvorfor skulle det stoppe her? Musk er klar i mælet: at opgradere vores leveareal til Mars, er en nødvendighed, og det er vores næste store skridt.  At flytte til Mars er ifølge ham ligeså vigtigt, som at bekæmpe fattigdom og dødelige sygdomme

”Jeg mener, der er et stor humant argument, for at skabe multi-planetari: for at sikre eksistensen af menneskeligheden, i tilfælde af at noget katastrofalt skete. Ved sådan en sag ville det være lige meget, om man er fattig eller syg, fordi menneskeligheden ville være uddød. Det ville ende ud i: der er gode nyheder, problemerne vedrørende fattigdom og sygdomme er løst, den dårlige nyhed er, at der ikke er nogen mennesker tilbage.”

Ja, det lyder jo lidt som en Sci-Fi film, men når ordene kommer fra en mand som i denne vægtklasse, må man tage det lidt alvorligt. Om en billion år, vil havet være kogt væk, og efterlade tomme huller som er dybere end Mount Everests højde, jorden vil blive en ny Venus, en planet hvor ikke engang de stærkeste mikroorganismer kan overleve – og det er den optimistiske udsigt. Det ville betyde at jorden døde af alderdom, fremfor en pludselig katastrofe. Dystert er det.

Hvis vi holder os i det dystre hjørne, har Musk nogle vilde tanker om liv på andre planeter: ”Manglen på noget mærkbart liv, kan være et argument for, at vi befinder os i en simulation. Ligesom når du spiller et eventyrspil, og du kan se stjernerne i baggrunden, men du kan aldrig komme derhen. Hvis det ikke er en simulation, er vi måske i et laboratorium, hvor en avanceret alien civilisation holder øje med os. Ser hvordan vi udvikler os. Bare af rent nysgerrighed. Ligesom skimmelsvamp i en petriskål. Hvis du ser på vores nuværende teknologiske niveau, sker der noget specielt for alle civilisationer – og jeg mener specielt på en dårlig måde.. Det kunne være, der var en masse døde et-planets civilisationer.”

Det kan være uhyggeligt at tænke på. At menneskeheden bare er et forsøg. Men hvem ved? Hvem ved hvordan skimmelsvamp tænker, når den bygger sig op i en skål? Tænk hvis vi udefra set, ikke er mere end det?

Som et led i menneskets overlevelse, er det essentielt for Musk, at vi straks flytter til nye planter, og hans mission er Mars. 1 million mennesker, har han planlagt at sende af sted. Disse skal så skabe vores nye civilisation. Rumskibet er dog ikke under designerbordet endnu, men han har klaret de økonomiske problemer, ved at skulle sende 1 million mennesker ud i rummet. Han har nemlig udviklet ”Falcon Heavy” raketten, der for fremtiden skal kunne returnere til jorden, efter at have sendt en koloni ud.

ANNONCE
Stifteren af Tesla vil sende 1 million mennesker til Mars.

Derudover afslørede SpaceX i sidste uge, et billede af deres nye Dragon Capsule. Den skal kunne monteres til en Falcon Heavy raket, og herefter virke som transportmiddel imellem planeterne, når Falcon er vendt tilbage til jorden. Testflyvningerne af Dragon Capsule er allerede gået i luften. Omkring tidsperspektiver for denne mission udtaler Musk fornyligt ”Jeg tror vi har en god chance, for at sende en person til Mars om 11-12 år”

Watch out, the future is coming!

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce