Connery

Sportskage

Sportskagen er den ultimative kage for kageelskere. Kan den laves til festivitas kan festen ikke gå galt. Her er opskriften!

Sportskage
For alle kageelskere er La Glace stedet!

En sidegade til Strøget, i et lille konditori kan man få de bedste kager. Og blandt mine favoritter er Sportskagen!

Sportskagen så dagens lys d. 18. november 1891, hvor teaterstykket 'Sportsmænd' havde premiere på Folketeatret.
Så faktisk er der ikke meget sport i selve kagen, men med et enkelt stykke, skal der dog dyrkes motion for at forbrænde alle de kalorier, som kagen indeholder.

Til alle dem der ikke går på La Glace, så er opskriften her:

Kagen består af: Makronbund, Fyld, Profiterolles og flødeskum.

Makronbund:
250 g marcipan
370 g sukker
3-4 æggehvider
- Marcipanen smuldres godt og røres rundt i sukkeret. Æggehviderne tilsættes. Læg massen ud på et stykke bagepapir (helst i en cirkel) og bages ved 175 grader i ca. 30 min.

Nougatine:
50 g hasselnøddekerner
150 sukker
- Hasselnødderne ristes på tør pande, og tages fra varmen. Derefter skal sukkeret smeltes på panden og nødderne vendes i. Når massen er afkølet skal den hakkes og blandes med 8 dl. pisket flødeskum.

Profiterolles (Vandbakkelser):
100 g smør
2 dl vand
125 g mel
et nip salt
3 store æg
1 knsp. bagepulver
- Vandet varmes, og smøret smeltes i vandet. tilsæt mel, bagepulver og salt. Det røres til en dej, og når den er afkølet blandes æg i. Tag dejen i en lille pose, skær hul, og lav små profiterolles på en bageplade. bag dem ved 200 grader i ca. 15 min. Taget derefter ud og afkøles, inden de skal karmeliseres.

Når bunden er kold, hældes nougatinen på. Sørg for at lave en kugle af nougatine, derefter skal nougatineskummet pyntes med alm. flødeskum (pisket af ca. 5 dl) og profiterolles bliver sat på til sidst.

God fornøjelse
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce