Connery

Søvnmangel? Kirsebær-juice giver dig 84 minutters ekstra søvn

Ny undersøgelse har lovende resultater for løsningen på søvnproblemer.

En af de værste følelser (just kidding, first world problems i forhold til sygdom etc., but anyways, overdrivelse fremmer forståelsen!) er, når du ligger i din seng til ‘sengetid’ og i stedet ubevidst bruger tiden på at kigge i loftet, vende og dreje dig og ikke mindst gennemanalysere alle de fejl du har lavet i løbet af dit liv.

Søvnmangel er et problem for mange, så hvordan får man bugt med det problem? Well, ifølge en ny undersøgelse er mirakelkuren kirsebær-juice.

Jep, kirsebær-juice. 

Formularen er at drikke et glas kirsebærjuice så snart du er ude af sengen om morgen og et glas, inden du går til køjs. Det skulle give dig den nødvendige skønhedssøvn, mange febrilsk mangler i hverdagen.

Resultatet stammer fra en undersøgelse udgivet i American Journal of Therapeutics, hvor mere specifikt kirsbær-juicen Montmorency gav testpersoner med søvnmangel et gennemsnit på en time og 24 minutters ekstra søvn hver nat. 

Undersøgelsens testpersoner blev givet enten kirsebærjuicen eller en placebo-effekt, hvor de skulle udføre det daglige ritual med to glas om dagen - efter to uger blev de byttet rundt uden deres kendskab til det, og resultatet blev de famøse 84 minutter i gennemsnit og en forøget søvnkvalitet for alle, som drak kirsebær-juicen. 

Årsagen? Kirsebær-juicen indeholder elementer, som bremser produktionen af søvn-ødelæggende kemikalier i hjernen. Det reducerer desuden også niveauet af kynurenin i blodet, som er en substans, der linkes til dårlig søvn. 

Derudover har det også rigelige mængder procyanidin og anthocyanin, som nedsætter inflammation. 

Så frem med kirsebær-juicen og få dig et god nats søvn! Måske kan den præcise juice nævnt i undersøgelsen være svær at få fat i for danskere, men mon ikke man er klar på alt, når man mangler søvn? 

ANNONCE
Søvnmangel? Kirsebær-juice giver dig 84 minutters ekstra søvn
Del

Seneste nyt

Annonce