Connery

Skerryvore - Tønder Festival [Anmeldelse]

Når en fandenivoldsk sækkepibe uddeler musikalske tæv.

4 ud af 6 stjerner
Skerryvore - Tønder Festival [Anmeldelse]

For mange gæster på Tønder Festival, var der tale om et gensyn med skotske Skerryvore (udtalelsen skal jeg nok undlade at komme ind på). Sammenligningerne med RunRig og Wolfstone ligger lige for, for vi er i genren der nærmest kan beskrives som folkrock.

Der er fuld udblæsning, eller rettere oppustning, på/i sækkepiben, når scenen indtages. Tilsæt derefter en insisterende stortromme og et yderst medlevende publikum, så har du essensen af Tønder Festival.

Skerryvore er heldigvis så meget mere end blot sækkepibeblæs og stortromme. Der er tale om et ensemble med så meget mere at byde på - alt lige fra det mere up-tempo til det mere melodiske.

Jeg er desværre ikke i besiddelse af en set-liste og for mit vedkommende var det et nyt bekendskab med de fleste af deres numre, til trods for, at bandet har eksisteret i 10 år, men det er ikke sidste gang jeg giver Skerryvore en chance.

Det store spørgsmål er nok bare, om bandet også fungerer, når man ikke oplever dem live, men må nøjes med de mere lydrene og kliniske studieindspilninger.

Hvis du har mulighed for det, så kan jeg klart anbefale, når Skerryvore atter indtager Tønder Festival. Det sker allerede lørdag d. 29/8 kl. 21.00 på Open Air scenen.

Bonusinfo: Man skal stå tidligt op og åbenbart iføre sig en sær hat, for at komme tæt på scenen i Tønder.

ANNONCE
Skerryvore - The Rut (Live fra Kulturhof i Schweiz)
Del

Seneste nyt

Annonce