Sennheiser Momentum Wireless In-Ear

Sennheisers lækre in-ear serie er blevet endnu bedre30. august, 2017 - kl. 12:19
Forfatter: Mikkel M. Vermeulen


Synes godt om Connery.dk

Del artiklen

4.1666666666667
CONNERY.DK giver:

5 ud af 6 ninjaer

Der har ikke uden grund, været en markant efterspørgsel på trådløse headphones, siden Apple sidste år fjernede jack-indgangen fra deres smartphones. Den efterspørgsel har i samme omgang virkelig afsløret, hvilke trådløse headphones der har noget at byde på, og hvilke der har knap så meget at byde på. 

Over-ear og on-ear headphones har den fordel, at deres størrelse giver dem gode muligheder for at finde plads til batteriet. Det er en anden historie med in-ear headphones, eller ear-plugs. Kært barn har mange navne. Apples egne trådløse og kabelfri udgave er sjov, men har nogle irriterende udfordringer. Plugs der er samlet med et kortere løsthængende kabel har også irritationsmomenter - så hvad kan man så gøre?

Well. Sennheiser har givet et godt bud, på en løsning der både er pakket med performance og praktiske funktioner. I stedet for at være afhængige af en minimal batteripakke på et løsthængende kabel, har du hentet inspiration i den, typisk i sportsverdenen, anvendte nakkebøjle. 

Sennheiser Momentum Wireless In-Ear er et sæt hovedtelefoner, der tager en mere afslappet og stilistisk indgang til nakkebøjle hovedtelefonen. Med udgangspunkt i en løstsiddende nakkebøjle, der pakker batteri, bluetooth, NFC-tilslutning og betjening ind i et lækkert læderbetræk med røde syninger, står man med en headset der giver Momentum-serien et spark i den helt rigtige retning. 

Om man kan arbejde med nakkebøjle er klart en smagssag. Nogen synes det ser fjollet ud, andre synes det er ubehageligt med noget hængende om halsen. 

Det krævede lidt tilvænning fra min side, men det bløde skindbetræk, gør at bøjlen i virkeligheden er super behagelig at gå med. Samtidig forhindrer den de to plugs i at filtre sammen - en stor irritationsfaktor fra in-ear typen, der her er ikke-eksisterende. 

Jeg flyver en del. Her kan man typisk gå med to løsninger - en stor, clunky, men også ganske smart støjreducerende hovedtelefon. Eller en let og praktisk, knapt så støjmodvirkende in-ear headphone. Der er fordele og ulemper. Jeg irriteres altid over at skulle pakke store hovedtelefoner frem og væk, især hvis man har at gøre med en kort flyvetur. Her giver in-ear bare bedre mening - det fylder ingenting, og man kan ubesværet manøvrere rundt i kabinen med dem - og med nakkebøjlen på dette specifikke sæt, er man også sikker på, at de ikke bare lydløst glider af skuldrene og væk i flyselskabets hittegods, når man tager den forfærdelige folkevandring fra monkeyclass og ud til terminalen. 

Sennheiser gør meget ud af at fortælle hvor fantastisk akustikken er i deres Momentum-serie - og det fejler intet. Det lyder væsentligt bedre end dit typiske entry-level produkt til 500 kroner (Let's be real, 1000 hvis vi taler trådløs), men de koster så også 1.500 kroner. 

For den pris kan du så også få lov til at prale over, at dine plugs har præcisionsudfræsede lydtunneller af rustfrit stål. Krom-finish, og stødabsorberende polykarbonat. Det er flot hardware. Når man så tilsætter understøttelse af Bluetooth 4.1, AAC-codec og Qualcomm apt-X (HD-lyd), så får man en rigtig flot oplevelse (Her kan du fx få godt udbytte af TIDALS HI-RES streaming)

Hovedtelefonen er desuden udstyret med indbygget mikrofon, og batteriet giver godt 10 timers musik på en enkelt opladning. Desuden medfølger der et rejseetui, så man kan pakke de dyre plugs ind, hvis de skal udsættes for hård transport. 

Egentlig kan jeg kun sige følgende: Lyden er fantastisk god, og i forhold til prisen får man et feature-tungt headset, der er skruet sammen af lækre materialer med sans for detaljen. 

Bedømmelsen lyder på 5 ud af 6 ninjas - med pil op. 

Sennheiser MOMENTUM In-Ear Wireless Specifikationer

Type: Trådløs bluetooth in-ear headphone med indbygget mikrofon og fjernbetjening i nakkebøjle

Størrelse: Der medfølger 4 sæt gummipropper: S, M, L og XL. 

Teknologi: Bluetooth 4.1, AAC codec, NFC og Qualcomm® apt-X™

Frekvensområde: 15Hz – 22,000Hz

Medfølger: Transportetui og ladekabel

Pris: 1.500 kroner

Læs mere: Sennheiser

 

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Mikkel M. Vermeulen Følg på: Facebook Instagram

Kontakt: mmv@connery.dk

Mikkel er redaktør på Connery. Hans ypperste mål er at leve, af at have det sjovt, og at have det sjovt mens han lever. + øl.

[...læs mere]

Vil du skrive for os?

Synes godt om connery.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen