Connery

Samsung Gear S2 [Test]

Stærk gadget til den dovne såvel som løbe-entusiasten

4 ud af 6 stjerner
Samsung Gear S2 [Test]

Samsungs nyeste skud på stammen af teknologiske videreudviklinger er deres eget bud på et smartwatch, og vi har kigget nærmere på udstyret. Jeg fik æren af at teste uret over nogle måneder, hvor jeg fik afprøvet en lang række af de forskellige muligheder i konceptet.

Ved første øjekast er uret en perfekt makker til ur-entusiasten, da den med sit minimalistiske materiale men omskiftelige skivedesign giver dig mulighed for at personalisere uret efter dine helt egne præferencer. Uret hooker op med din smartphone via bluetooth eller WiFi, og så kan du støvsuge den mere specifikke store-mulighed for nye tiltag og diverse apps. Du kan ‘pimpe’ dit ur med alt fra et digitalur til et mere klassisk og stilrent look.

ANNONCE
Samsung Gear S2 [Test]

Legetøj og gode vaner

Det kommer nok ikke som nogen overraskelse, at uret kan mere end bare fortælle dig tiden. Uret i fabriksstandard kommer med en række obligatoriske apps og egenskaber, som kan give dig et skarpt overblik over din hverdag. Du kan teste din puls, sætte diverse alarmer i forhold til, hvornår du for eksempel skal drikke under træningen og så kan du også holde øje med dit daglige skridttal.

Overordnet set er uret meget sporet ind på den sporty type, som godt kan lide at holde regnskab med sine opnåelser og daglige mål. Her bliver uret også en kærlig reminder om, hvor doven du af og til er - hvis du ikke har bevæget dig i en time, vibrerer uret med beskeden ‘Tid til at komme i gang!’. Det passer ikke ligefrem ind i Netflix n’ Chill, men det fungerer eminent i hverdagens lidt for lange pauser på sofaen.

ANNONCE
Samsung Gear S2 [Test]

Cardio-ur, ikke styrketræningsur

En af de ting, som jeg manglede lidt i uret, var evnen til registrere styrketræning som en reel, fysisk aktivitet. Urets kategorisering af motion - alt fra gang til spurt - indebærer ikke vægtløftning, og er derfor udelukkende fokuseret på den cardiomæssige træning. Derfor får man ikke det komplette overblik over sit træningsprogram, da den ikke registrere de ‘siddende’ og liggende aktiviteter.

Udover sportsdelen er uret også en fantastisk lille underholdningskilde såvel som et værktøj i hverdagen til at lette nogle arbejdsbyrder. Til den mere dovne dude kan man forbinde uret med sin Smartphone på en sådan måde, at man får påmindelser om SMS’er, opkald og mails direkte på uret. Så kan man selv vælge, om man vil hive mobilen op af lommen, og så kan man hurtigt læse de små daglige SMS’er ved blot at dreje håndleddet.


Det er desuden også en fed allaround feature ved uret - skiven slukker selv ved få sekunders inaktivitet, men tænder så snart man drejer urskiven mod ansigtet. Det giver både et lille partytrick, men er også en god måde at bevare strømniveauet, hvilket er en af de største wins ved uret på den praktiske front.

ANNONCE
Samsung Gear S2 [Test]

Samlet bedømmelse

Samsungs nye smartwatch og generelt den nye trend med højteknologiske ure er en sjov feature og en fantastisk stærk gadget. Jeg kan ikke helt undgå at føle, at den er en smule overflødig i hverdagen, hvis man i forvejen har et ur og en smartphone, men den er alligevel en lille fætter, man vænner sig ufatteligt hurtigt til. Samlet set er s2 lidt en overkill, men en fed gadget at lege med for de lidt mere teknologisk erfarne drengerøve.  

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce