Connery

Sælg din studiebolig og scor kassen

Hvis du er så heldig, at have fast ejendom i form af en studiebolig, så kan det være du bør overveje at sælge den. Boligmarkedet blomstrer i øjeblikket, og vi oplever rigtig høje salgspriser i denne tid. Især de større byer; København, Århus og Odense er priserne høje.

Selvsalg maksimerer din profit

Hvis du er så privilegeret at eje en lejlighed – eller en anden form for fast ejendom – og ikke agter, at blive boende i en længere årrække, så kan det være oplagt at se på, om boligen eventuelt skulle sælges nu. Der er højkonjunktur i øjeblikket, hvilket vil sige, at du sandsynligvis vil kunne profitere af et salg nu. Hvis du skal sælge – eller bare overvejer at sælge – så er der nogle ting, du skal være opmærksom på. Først og fremmest skal du vide, at det ikke er gratis, at sælge sin bolig. Det koster et såkaldt salær til en ejendomsmægler, som dog kan spares hvis du vælger at praktisere selvsalg. Dog bør du helt klart involvere en boligadvokat, hvis du ønsker selvsalg. En boligadvokat er ikke en ejendomsmægler, men derimod en advokat med forstand på boliger. Han kan hjælpe dig med, at alle de nødvendige papirer er i orden, og at der – rent lovmæssigt i hvert fald – ikke er noget for dig, at bekymre dig om.

Er det måske en ”Disruption” af boligmarkedet?

I disse dage taler man meget om ”disruption” af forskellige ting. Begrebet dækker over, at man nytænker en gammel praksis. Uber var et godt eksempel på en ”disruption” af taxaindustrien, ligesom Air BNB var det af hotelbranchen.

Samme tendens kan snildt forventes at være fremtiden for boligmarkedet, da vi alle har en eller anden – ofte mange – konti på sociale medier, hvorfor vi kan formidle budskaber hurtigt og nemt. Og du har sikkert allerede set dine venners opslag om ”DEL, DEL, DEL”, når der er et eller andet, de er på jagt efter – eller ønsker at skaffe sig af med. Det kunne sagtens være en bolig.

Boligadvokat er en god idé

Men selvom deleøkonomi er populært, og vi i stadig stigende grad gør en masse ting selv, så er der stor forskel på at sælge en cykel, iPad eller en bil, end der er på at sælge en bolig. Der er en usandsynligt masse regler og love, når man handler bolig – hvad enten man køber eller sælger – og hvis man ikke er 110% klar over hvem, hvad, hvor, hvornår og/eller hvorfor, risikerer man, at boligsalget går i vasken og i værste fald, at man bliver snydt.

Derfor er det en god idé, at konsultere en god boligadvokat, som ved hvad du må og hvad du ikke må, og hvordan en kontrakt skal udformes. Det er ligeledes boligadvokatens ansvar, at du ikke i god tro skriver under på en kontrakt som ikke er gyldig/lovlig. Og derfor er boligadvokater altså en særdeles god ide, hvis du overvejer at købe eller sælge bolig, men ikke gider at gøre det via en traditionel ejendomsmægler.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce