Connery

Sådan vælger du det rigtige webhotel til din blog eller hjemmeside

En af de største udfordringer når man starter en hjemmeside, er at vælge det rigtige webhotel

Flere og flere danskere vælger at lave deres egen hjemmeside eller blog. Det gør de fordi, at det i dag er både nemt og billigt at komme i gang. Rundt regnet kan man starte sin egen hjemmeside med systemet WordPress og et billigt webhotel for kun 265 kr. det første år med en løbende udgift på kun 13 kr. om måneden herefter.

En af de største udfordringer når man starter en hjemmeside, er dog at vælge det rigtige webhotel, som passer til den hjemmeside man vil bygge, og de ambitioner man har. Derfor vil vi i denne artikel kigge på, hvordan du vælger det bedste og billigst webhotel til din hjemmeside og samtidig præcisere, hvordan vi er nået frem til prisen på 265 kr. for et helt år.

Trafik, plads og antal domæner - hvad har man brug for?

Når man køber webhotel, så er der en række forskellige parametre, hvorpå man kan sammenligne et webhotel med et andet. Man kan f.eks. se på, hvor mange domæner der er plads til på webhoteller, hvad trafikgrænsen er, og hvor meget plads der er til rådighed.

Har du kun planer om at lave én hjemmeside, så er det helt fint med et webhotel, hvor der som standard kun er plads til ét domæne. Har du planer om flere hjemmesider på samme webhotel, kan det godt betale sig at købe et webhotel med plads til mere end ét. Som et alternativ kan du købe et webhotel med plads til ét domæne, men med mulighed for at tilkøbe flere domænepladser (det kan man hos de fleste udbydere).

Når det kommer til trafik, så svinger det typisk mellem 30 GB og ubegrænset hos de forskellige udbydere. Typisk er det for små og mellemstore hjemmesider og webshops mere end rigeligt med 30-40 GB, og derfor vil trafik, for de fleste, ikke være noget man bør bekymre sig så meget om, så længe det ligger i det leje.

Har du planer om at have mange billeder liggende på din hjemmeside, så er det vigtigt med meget plads. Det kunne eksempelvis være, at du vil starte en webshop med 1000 produkter, hvor hvert produkt har 3 produktbilleder.

I sådan et tilfælde vil du få brug for en del plads, da billeder typisk fylder meget. Hos de fleste webhoteller får du 5 GB plads og op efter, hvilket er mere end rigeligt for de fleste, men prøv alligevel at regne efter, hvor meget plads du regner med at skulle bruge i forhold til det antal billeder, videoer og andre filer du vil have på din hjemmeside.

Er et billigt webhotel godt nok?

Webhoteller svinger meget i pris, og typisk får man ikke meget mere for pengene ved at vælge et af de dyrere webhoteller. Det man ofte får ved at vælge et webhotel i den dyrere ende, er en udvidet support og mere frihed til selv at kunne konfigurere sin server.

For de fleste vil et billigt webhotel derfor være rigeligt, da du her får alt hvad du behøver i forhold til plads, trafik og domæner. I starten beskrev vi en pris på 265 kr. for det første år.  Dette dækker over:

  • Standard webhotel til 9 kr. / mdr.
  • Oprettelse 112 kr.
  • Èt års registrering af domæne til 45 kr.

Webhotellet til 9 kr. om måneden har ubegrænset trafik, 5 gb plads og plads til ét domæne.

Du kan bruge følgende oversigt til at finde et godt og billigt webhotel.

Passer webhotellet til din hjemmeside?

Når du vælger webhotel, skal du udover trafik, plads, domæneplads og pris også kigge på, om den teknologi webhotellet kører på, også passer til den hjemmeside du har eller ønsker at bygge. Er din hjemmeside f.eks. bygge i WordPress, så er det vigtigt, at webhoteller kører på teknologierne PHP og MySQL. Kontakt derfor altid din webhoteludbyder og forhør dig, om det system du ønsker at bruge, er kompatibelt med webhotellet.

Kundesupport er alfa og omega

Når man køber webhotel, så er det vigtigt, at webhoteludbyderens support er i orden. Der er nemlig ikke noget værre end at have en hjemmeside, der er gået ned, og ikke kunne få hjælp til at få den op og køre igen. En god idé er derfor at slå udbyderen op på f.eks. Trustpilot, inden man tager den endelige beslutningen. Hvis karaktererne er gode, er det et tegn på, at kunderne får det produkt, og den hjælp de har brug for, og så kan du trygt gå videre med dit køb.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce