Connery

Sådan skal du fejre international bacon-dag på lørdag den 2. september

Bacon, bacon, bacon!

Bacon.

Ikke at vi behøver en speciel dag for at fejre (eller spise!) bacon, men alligevel er der noget ret smukt over ideen om en hel dag kun dedikeret til denne gudespise. Og en sådan dag findes rent faktisk. På lørdag den 2. september er det nemlig intet mindre end international bacon-dag og dermed den absolut bedste anledning til at vælte sig i bacon. Sådan næsten bogstavelig talt.

Du skal selvfølgelig starte dagen med en omgang scrambled eggs med masser bacon. Intet mindre kan gøre det. Derefter kunne du evt. smutte ned forbi weekendens Food Festival på Tangkrogen i Århus, hvor Tulip byder på bacon-smagsprøver og sælger bacon-toast. Og hvis du ikke er træt af bacon, når du kommer hjem (selvfølgelig er du ikke det), så synes jeg, du skal kaste dig ud i at lave en omgang Bacon Fries med Baconnaise, en Bacon Bagel og/eller Bacon Chili Cheese Tops. Og så er den dag vist også fejret med manér! 

International Bacon Dag er oprindeligt et amerikansk fænomen (selvfølgelig) og blev startet omkring år 2000. Dagen er faktisk en ganske stor mærkedag i USA, og der findes forskellige festivaler dedikeret til bacon, fx San Diego Bacon Fest. Derfor har Tulip også udloddet en rejse for to til New York og den berømte BarBacon til vedkommende, der vil gå længst for at fejre dagen. Det har selvsagt medbragt mange sjove forslag. Tulips kommunikationsansvarlige Michael Ravn fortæller: 

Vi har fået hundredevis af kreative forslag – lige fra frierier med en buket baconroser og en baconring til en motionsløber, der vil løbe med en flettet hat af bacon. Der bliver i øjeblikket stemt flittigt på Tulip Bacons facebook-side, og så må vi se, hvem der skal pakke en sprød kuffert. Bacon har den dér særlige faktor af noget både sjovt og lækkert, og den internationale bacondag er for alvor ved at bide sig fast i danskernes bevidsthed. Men vi er jo også et folk med meget stolte bacontraditioner. 

Der er altså mange måder at fejre international bacon dag på - så længe det inkluderer bacon!

Og så har jeg vist også sagt bacon nok for i dag.. 

ANNONCE
Sådan skal du fejre international bacon-dag på lørdag den 2. september
Del

Seneste nyt

Annonce