Connery

Sådan overlever du et hajangreb

De 7 vigtigste overlevelsestip!

Sådan overlever du et hajangreb

I anledningen af Shark Week, har vi samlet de syv vigtigste råd til, hvordan du overlever et hajangreb. Lær dem udenad, du ved aldrig hvornår du befinder dig i en tilspidset situation (Højst sandsynligt: Aldrig)

1.Gå ikke i panik!

Hvis du bliver angrebet af en haj, er det helt afgørende ikke at gå i panik. Går du i panik, mister du overblikket og evnen til at træffe rationelle beslutninger, som er helt afgørende for din overlevelse.

2.Stop blødning og unødvendig lyd

Blod tiltrækker hajer, så stop en evt. blødning hurtigst muligt, med det du nu har til rådighed. Fx et stykke tøj eller et bælte. Lyd tiltrækker også hajer, så medmindre det giver mening at råbe om hjælp, skal du forholde dig stille.

3.Redningsvest

Hvis du ved, at du skal ud på hajterritorium, er det en god idé at huske redningsvesten. I 90 % af drukneulykker i USA bar ofrene ikke redningsvest, og med en redningsvest på kan du bruge mindre energi på at holde dig oven vande og mere energi på at træffe de rigtige valg.

4.Hajer på lavvande

Du er ikke nødvendigvis i sikkerhed for hajer på lavt vand, og befinder du dig i et område, hvor der ofte spottes hajer, bør du helt holde dig fra at bade.

5.Hvis en haj får fat

Hvis en haj har bidt sig fast og forsøger at trække dig ned, skal du tage en ordentlig mundfuld ilt og kæmpe for dit liv.

6.Spydfiskeri

Hvis du får tiltrukket hajer under spydfiskeri, er første skridt at fjerne dig fra fiskene og lade hajerne få dem. Mens hajerne fortærer din fangst, kan du begynde at bevæge dig mod overfladen.

7.Redskaber til hajangreb

For bedre at fokusere under vand, kan du kigge gennem en tom vandflaske, hajer er stort set lydlyse, så det er ekstra vigtigt at have et godt udsyn. De fleste skarpe ting kan bruges som våben, men pas på du ikke skærer dig, da blod hurtigt tiltrækker hajer. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce