Connery

Sådan laver du den perfekte øl-is

Opskriften på den ultimative mande-is

Mens grillsæsonen står på sit højeste, men vejret ikke ligefrem følger trop, så er det rart at have et lille es i ærmet, når drengene kommer over til en herreaften.

Vi har været så heldige at få en ismaskine på kontoret til test fra Wilfa, som varsler begyndelsen på en række geniale eksperimenter med mandehørm og is. Det første eksperiment var et forsøg på at integrere øl i isens verden, og udfaldet blev en overraskende positiv oplevelse. Øl har i flere omgange været et element, man har spredt ud i forskellige kategorier i madlavningen, og isen har tidligere slået pjalterne sammen med humlen på større restauranter rundt i landet. Derfor var det et oplagt forsøg at lave mere hverdagstilgængelig kreation, som stadig bevarer den unikke smagskombination. 

Efter et køkken med en ’liflig’ duft af bodegastemning har vi fundet den perfekte opskrift på mande-is.

ANNONCE
Sådan laver du den perfekte øl-is

Opskrift

2,5 dl piskefløde (38 %)

2,5 dl letmælk

1,5 dl sukker

3-3,5 dl mørk øl (Porter eller Stout)

6 pasteuriserede æggeblommer

Fremgangsmåde

Hæld øllet op i en skål og pisk kulsyren ud af væsken. I en anden skål hældes fløde, mælk, æggeblommer og sukker sammen, og piskes godt sammen, så sukkeret opløses. Herefter hældes øllet sammen med flødemassen og piskes godt sammen. Blandingen hældes på ismaskinen og voila! Såfremt du ikke har en ismaskine, så skal du hælde blandingen i en beholder og sætte den i fryseren. Hver time skal du så lige kigge til sagerne og røre rundt i blandingen, så du undgår krystallisering og en dårlig konsistens. 

ANNONCE
Sådan laver du den perfekte øl-is

Her kommer Wilfa Vanilje-ismaskinen ind i ligningen som en lifesaver, da den formår at forvandle blandingen til is på blot 60 minutter. Desuden sørger den for at bevare en cremet konsistens, som er klar til at servere. Maskinen kan lave 1,5 liter is og passer sig selv, mens du og drengene griller bøffer og hælder øllet ned i flydende form.

Resultatet bliver en cremet flødeis, som har fantastiske nuancer af karamel og kaffe, mens man dog lige skal justere sine forventninger, da man ikke ligefrem føler sig på sikker grund, når man står med en isvaffel med duft af øl. Ingredienserne på smagsfronten spiller fantastisk sammen, og den mørke øl har tabt sin bitre smag, og blot bevaret de mørke aromaer, som integrerer sig fint i flødemassen.

ANNONCE
Sådan laver du den perfekte øl-is
Sådan laver du den perfekte øl-is

En sikker vinder. Stay tuned på sitet, hvor vi løbende vil afprøve flere kreationer. Smid endelig et ønske i kommentartråden, hvis du får en idé!  

Sådan laver du den perfekte øl-is

Udstyr:

Wilfa Vanilje-ismaskine

Pris: 2.499 kr.  

Del

Seneste nyt

Annonce