Ringenes Herre med liveorkester er lydmagi på højt niveau

Oscarbelønnet soundtrack i liveversion.22. september, 2017 - kl. 08:08
Forfatter: Rasmus Krarup Jensen


Synes godt om Connery.dk

Del artiklen

Tidligere på måneden tog vi et smut forbi Musikhuset Aarhus, hvor en begivenhed, som havde været længe undervejs, endelig blev en aktualitet. Her taler vi selvfølgelig om den famøse oplevelse, hvor Ringenes Herre: Eventyret om Ringen blev spillet med liveorkester.

Her træder man ind i salen og bliver mødt af et virvar af musikinstrumenter og en lydhør fintuning af alt fra trompet til panfløjte, hvor man i normale filmhenseende er vant til et par røvsyge reklamer på lærredet. Vi fik placeret os perfekt i midten, så vi fik en 50/50 balance på udsynet af filmen og orkestret.

I første omgang skulle man lige abstrahere for, at der stod en 50+mands-orkester med dertilhørende kor foran én, mens man over deres hoveder kunne se et stort lærred med Frodo og co. I et godt stykke af første halvdel bliver man opslugt af orkesteret, men langsomt lærer man at lade sig suge med tilbage i Middle Earth og nyde den boostede soundtrack-oplevelse.

 

Det bliver måske i manges øjne en smule nørdet, men for fa’en hvor var det fedt - mens man lige bliver påmindet om, hvor lang en film Ringenes Herre egentlig er, når man ikke lige kan trykke pause efter eget ønske for at hente forfriskninger og tjekke Instagram, så får man en på opleveren i forhold til at se filmen med helt nye øjne. Det er den slags situationer, hvor man kan få den lidt konservative vestjyde ud af komfortzonen og lokke ham ind for at se en kulturel koncert. Det tekniske aspekt af soundtrack-konstruktion kommer frem i lyset råt for usødet, og hvis man ikke i forvejen havde det, så får man eminent stor respekt for, hvor mange tangenter, der skal spille for at skabe den eventyrlige, mytologiske Ringenes Herre-lyd.

 

Normalt er jeg selv til en fremhævelse af det visuelle - 4K, stort lærred, flere pixels, whatever, men i denne omgang må jeg tage hatten af for, hvordan man formår at gøre oplevelsen mere levende udelukkende ved at fremhæve stemningsmusikken. Ikke nok med, at det gør filmen endnu mere intens i sin fremtræden, men man får også et firsthand-indblik i, hvor meget der egentlig skal til for at skabe det euforiske og fantastiske soundtrack.

 

Koncerten afsluttes fint med en situation, hvor man rent faktisk gerne vil se rulleteksterne for en gangs skyæd - netop på grund af, at vi får orkestrets version af Enyas legendariske 'May It Be’, som selvfølgelig sørger for, at klapsalven vælter salen. Efter 3 timer med panfløjter, trommer, violiner, korsang og heftige lydkombinationer er man voldsomt mættet af oplevelser - men ikke på nogen dårlig måde. Man efterlades med en følelse af, at du lige har set Ringenes Herre, som den er skabt til at blive vist.

 

Hvis du ikke allerede har investeret i en billet til 2018, hvor de viser De To Tårne, så kan vi varmt anbefale at planlægge et år forud.

Del videoen med dine venner
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Rasmus Krarup Jensen Følg på: Facebook Instagram

Manden med fingeren på pulsen og et skarpt øje for en god historie, en ny trend eller de nyeste announcements i hverdagen og på det store lærred. 

[...læs mere]

Vil du skrive for os?

Relaterede artikler
Synes godt om connery.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen