Renault Zoe skriver din helt egen roadtrip-historie, mens du kører

El-bil med kunstig intelligens!21. april, 2017 - kl. 12:21
Forfatter: Rasmus Krarup Jensen


Synes godt om Connery.dk

Del artiklen

I sidste uge nappede vi på Redaktionen en tur forbi Hovedstaden, hvor vi blandt andet fik prøvekørt den nye Renault Zoe, som er en noget anderledes størrelse.  Bilen er nemlig ikke ligefrem et helt almindeligt køretøj – udover at være en elbil har den fået tilført en hjerne af kunstig intelligens!

Man kan til dels få lidt bange anelser, når man så småt begynder at bygge hjerner på maskiner – men efter en tur i bilen rundt i det københavnske byliv er associationerne til Skynet fjernet til fordel for en interessant køreoplevelse. Den kunstige intelligens har det formål at skabe din helt egen roadtrip-historie, som skrives i nutid. 

og om hverdagen på landevejen. Mens romanen i sig selv er lidt af en unik størrelse, går Zoe ind og lader dig skabe din egen version af landevejshistorien – den kunstige intelligens er nemlig skabt til det formål at omskrive historien baseret på dine valg på køreturen. Hvad enten du speeder lidt ekstra op på motorvejen eller tager nogle impulsive valg i kørselsretningen bliver historien videreudviklet og skræddersyet til dig.

Det er en ret interessant detalje på bilen, som rammer rent i gennem på et marked med en markant boost i populariteten af lydbøger og podcasts – så hvad er mere interessant end at skrive din helt egen lydbog baseret på dine omgivelser og dine egne valg?

For at give et indtryk af, hvor meget bilen egentlig skriver, så kan du se udskrivelser af vores roadtrip på skrift herunder - og vi snakker altså en tur på kun ca. 20-25 minutter. 

Du kan måske godt tænke, hvad man dog skal bruge det til i sidste ende. Det har ikke den helt store funktion andet end at være en kreativ vink med en vognstang til de danske forbrugere i forhold til at vide, hvad elbiler egentlig kan nu om dage. Bilen skal foruden sit eksperimentale ekstraudstyr også gøre op med danskernes frygt for, at strømbiler i sidste ende kan lade os strande på Lars tyndskids mark. Batterilevetiden på bilen har hele 400 km på samvittigheden og kan derfor fragte dig hele vejen fra Skagen til Slagelse på én opladning – det burde være nok til at orientere sig omkring efter de rette elstationer til roadtrip.

Se lidt nærmere på, hvordan eksperimentet fungerer herunder:

Del videoen med dine venner
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Rasmus Krarup Jensen Følg på: Facebook Instagram

Manden med fingeren på pulsen og et skarpt øje for en god historie, en ny trend eller de nyeste announcements i hverdagen og på det store lærred. 

[...læs mere]

Vil du skrive for os?

Relaterede artikler
Synes godt om connery.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen