Connery

Portræt - Kurt Donald Cobain

Det er nu 20 år siden forsanger og frontmand for Nirvana, Kurt Cobain, tog sit eget liv i sit hjem i Seattle.

Portræt - Kurt Donald Cobain
For lidt over 20 år siden blev medlemslisten i Klub 27 udvidet med et individ. Den 5. april 1994 begik den amerikanske musiker Kurt Cobain selvmord i sit hus i Seattle.
Cobain var med til at udbrede genren grunge, som var den type musik, han spillede i bandet Nivana sammen med Krist Novoselic og Dave Grohl.
 
Nirvana opnåede stor succes i 90’erne med numre som f. eks. ”Smells like Teen Spirit”, ”Come as you are” og ”Lithium”. Bandet blev startet af Kurt og Krist tilbage i 1987 og udgav deres første plade i 1989. Deres daværende trommeslager Chad Channing blev dog opsagt til fordel for Dave Grohl og i 1991 blev Nirvana mainstream med albummet Nevermind, der virkelig fik hoveder til at vende. Cobain er blandt andet kendt for at være venstrehåndet guitarist, have en meget rå sangstemme og synge lidt uartikuleret.
ANNONCE
Grunge musikken, der også har oprindelse i Seattle, har en meget dyster stemning og tung forvrænget guitar samt basal rockbesætning. Med Kurt Cobain som hovedforfatteren til de fleste af Nirvanas sange kan det diskuteres, om han kom for langt ind i grunge-universet. I hans sidste tid led han af depression, sygdom og en heroinafhængighed. Cobain havde heller ikke haft en let ungdom. Han blev smidt ud hjemmefra, efter at han droppede ud af highschool da han ikke kunne bestå. Dog kom han på benene igen og fik sin eget lejlighed.
 
I 1990 mødte Cobain så Courtney Love, frontsangerinden i bandet Hole. De begyndte at ses, men Kurt var afvigende omkring deres forhold. I 1992, efter at det var gået frem og tilbage mellem dem, fandt Courtney Love ud af, at hun var gravid. De to blev gift på Hawaii den 24. februar. Hun bar en traditionel brudekjole og Cobain bar et grønt pyjamassæt. Den 18. august 1992 blev deres datter Frances Bean Cobain født.
ANNONCE
Begivehederne der ledte op til Kurt Cobains selvmord omhandlede i høj grad hans diagnosticering af bronkitis og laryngitis(betændelse i strubehovedet, red.). Han blev diagnosticeret den 1. marts og behandlet den 3. i Rom. Dagen efter behandlingen blev Cobain fundet af Courtney Love i en overdosis af champagne og rohypnol. Efter 5 dage blev han udskrevet fra hospitalet og fløj tilbage til Seattle. Courtney Love beskrev det senere som hans første selvmordsforsøg. Den 30. Marts 1994 gik han med til at tage på en rehabiliteringsklinik i Los Angeles i Californien. Dagen efter flygtede han dog over et 2 meter højt hegn og fløj tilbage til Seattle.
ANNONCE
Portræt - Kurt Donald Cobain
Kurt Cobain forblev forsvundet, indtil at han blev fundet død af elektrikeren Gary Smith i sit hjem den 8. april, da Gary skulle installere et sikkerhedssystem i huset. Sammen med Cobains lig fandt man et selvmordsbrev tilegnet hans fantasiven fra barndommen Boddah. Der blev også fundet en høj koncentration af heroin og dizepam i Cobains krop. Restmedicineren vurderede at han var afgået ved døden den 5. april – Han havde altså ligget der i 3 dage, inden han blev fundet.
ANNONCE
Portræt - Kurt Donald Cobain
I brevet beskrev Cobain, at han ikke længere følte glæde ved musikken og at han ikke så sig selv som et godt forbillede for sin datter.
 
Fra brevet:
 
”It’s better to burn out than fade away”
Del

Seneste nyt

Annonce