Connery

Polterabend for alle - de hyggelige og de vilde

Mænds polterabender har en tendes til at have mere fart på end pigernes...

Man kan blive gift hele året rundt, men langt de fleste danskere vælger at slå pjalterne sammen og bliv gift i sommermånederne. Det er der flere årsager til, men den vigtigste er nok muligheden for at være udendørs, muligheden for flotte billeder og muligheden for flotte sommerblomster i brudebuketten.

Det vil sige at sæsonen for polterabender begynder nu, og du vil de kommende måneder med garanti opleve polterabend-optog bevæge sig ned af gågaden i din by.

ANNONCE

Hvad betyder polterabend?

Polterabend er egentlig et spøjst ord og lyder som noget halvtysk. Ved du hvor ordet kommer fra? Faktisk ér det et tysk ord, sammensat af de to ord Poltern (buldre, brage) og Abend (aften). Fænomenet er forholdsvist nyt i Danmark, hvor man så det første gang i 1980'erne. I dag er det en fast tradition op til næsten alle bryllupper.

Hvis du kender én der skal giftes og måske endda er i den "heldige" situation at skulle arranger polterabend for din ven, så er du måske på udkig på nettet efter gode idéer til hvad I skal lave. Tankerne flyver sikkert omkring at det skal være sjovt for alle parter, og at det gerne må være originalt, samt ikke mindst vigtigt: en stor overraskelse for din ven.

Jeg fandt lige en gammel beretning fra en polterabend her på Connery.dk. Hvis du læser den, vil du måske være en smule skræmt, for indrømmet, det var dælme en polterabend med knald på. Men bare rolig, det behøver ikke gå så meget amok, og der er heller ikke nogen der siger at brudgommen skal vågne nøgen på Polensfærgen dagen efter.

Det gode ved polterabender er, at det er ens venner, der arrangerer den, og hvis man kender hinanden godt nok, og respekteret eventuelle ønsker og grænser, så kan det næsten kun blive en god oplevelse - uanset om man er til det rolige eller det vilde.

Jeg har været ude at kigge lidt rundt på nettet, og det bugner med gode og mindre gode idéer til aktiviteter, man kan lave på en polterabend. Du kan finde en hel masse på Funguide.dk, der har samlet en masse egnede oplevelser til en polterabend hvad enten det er i København, Aarhus, Odense eller andre dele af landet. Klik her for at se Funguide’s idéer til polterabend - eller du kan læse videre her og få en kort guide.

I det følgende går jeg ud fra at selv de vildeste af jer læsere, alligevel ønsker en stilig polterabend, og du vil derfor ikke læse noget med at sælge kys i gågaden i ført ble eller kjole. Ej heller noget med paintball iført alt for stram, lyserød kanindragt. Jeg er sikker på at de af jer, der er til den form for polterabend, har fantasi nok til selv at komme op med alle idéerne.

ANNONCE

Polterabend-idéer til mænd - de vilde

Mænds polterabender har en tendes til at have mere fart på end pigernes. Det er "sidste aften" man kan være rigtige drengerøve sammen, og der må gerne være masser af adrenalinsus og måske endda et hint af sex.

Kør stærkt

Mænd og hurtige biler - det hører bare sammen. Derfor vil en oplagt aktivitet på en mands polterabend være at komme ud at køre i en bil, man ikke normalt har mulighed for at sætte sig bag rattet på. Bor du i Jylland, kan I f.eks. prøve en ægte Formel 1 racer på Padborg Park. Eller hvad med en Ferrari eller Lamborghini på bane i Aarhus eller København? Ellers er der jo altid den klassiske men sjove aktivitet Gokart, der ofte kan prøves i hele landet. Bemærk at disse aktiviteter naturligvis skal lægges inden der kommer alkohol i blodet.
 

Højt at flyve

Hvis I synes at bilerne er for jordbundne, så er der også mulighed for at forlade den faste landjord og prøve et faldskærmsudspring, hvor man springer i et såkaldt tandemspring sammen med en erfaren instruktør. Der er også klassikeren bungyjump, hvor man springer i frit fald fra en 69 meter høj kran, eller man kan prøve en F16 simulator, hvis man foretrækker at "flyve på jorden".

ANNONCE

Polterabend-idéer til mænd - de rolige

Ikke alle mænd er til det vilde. Heldigvis er der mange forskellige mandetyper her i verden, og heldigvis er der nogen, der har opdaget at ikke alle mænd ønsker en polterabend, hvor hjertet sidder konstant bankende oppe i halsen.

Uden mad og drikke duer helten ikke

Ingen polterabend uden god mad og heller ingen polterabend uden alkohol i en vis mængde. Hvorfor ikke gøre mad og drikke til en del af de aktiviteter I laver sammen? Det kunne f.eks. være et madlavningskursus i Timm Vladimirs køkken eller hvad med et sushikursus? Se mulighederne for kulinariske oplevelser her

Der er også mulighed for en rundvisning og whiskysmagning hos Braunstein Mikro Destilleri.

Kultur og spænding

Er du til oplevelser ud over det gastronomiske, så kan jeg anbefale en skattejagt på Glyptoteket i København. Et prisvindende, magisk eventyr for voksne, hvor I skal arbejde sammen som hold om at løse gåden. Eller måske var det noget med den nye trend Escape games, hvor man som hold skal undslippe et rum fuldt med gåder indenfor 60 minutter?

Eller måske var det noget at prøve at puste glas selv?

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce