Connery

Peter Sejr om NovemberDecember og Superinvestor 2014 [Interview]

Lørdag den 22. februar satte jeg mig ned med Peter Sejr til en snak om NovemberDecember og velgørenhed for Familier med kræftramte børn

Superinvestor 2014 er et initiativ, opstartet, til fordel for foreningen 'Familier med kræftramte børn'.
Fra d. 24. februar og 3 uger frem er målet at indsamle så mange penge til organisationen som overhovedet muligt.

7 virksomheder dyster om at få 10.000 kroner til at vokse mest muligt i løbet af de tre uger.

Virksomheden Listen Louder v. Jonathan Løw, har stablet et kæmpe setup sammen: Pengene skal blandt andet indsamles gennem en række auktioner hvor du kan byde på middage med kendisser, koncerter, træningstimer, kurser, foredrag og meget mere.  

Højaktuelle NovemberDecember har sat koncert, backstagemøde og en signeret plade på højkant for det gode formål.
ANNONCE
Peter Sejr, anden fra højre. - Peter Sejr om NovemberDecember og Superinvestor 2014 [Interview] Peter Sejr, anden fra højre.
Efter lidt kommunikation frem og tilbage finder vi endelig frem til en cafe der har åbent før kl 12 på en lørdag formiddag. Cafe Gemmestedet it is. Jeg mødes med Peter Sejr, bassist, vokalist og sangskriver for NovemberDecember og vi sætter os ind, finder en plads ved vinduet and so it begins.  

Hvordan blev NovemberDecember stiftet og hvornår det egentlig var?
 
NovemberDecember blev dannet på initiativ af mig, Peter Sejr, og så Steffen Lundtoft som er den anden sangskriver i bandet. Vi har skrevet noget musik sammen i længere tid og så besluttede vi os bare for på et tidspunkt, nu skulle der simpelthen nogle musikere med så vi kunne realisere musikken på en anden måde.
 
Så i har kendt hinanden i lang tid?
 
Ja det har vi, vi har faktisk spillet sammen siden gymnasiet og har haft nogle gymnasie bands sammen. Steffen gik på MGK på det tidspunkt og da vi kom til Århus var det sådan naturligt at nu ville vi gerne noget mere med det og fik så fat i Simon Krindel som spillede klaver på det tidspunkt, Michell Boysen som kontrabassist og guitarist og så Esben Inglev som guitarist også. Dem spillede vi så med siden efteråret 2011 og det er klart at i den proces der nærmer man sig en eller anden lyd. Man begynder man at arrangere numrene og de får et andet liv, kan man sige. Vi har selvfølgelig ideer og tanker med numrene når vi sidder og skriver dem, men det er jo klart noget helt andet når man pludseligt har muligheden for at få et stort band med på det hele.
ANNONCE
Peter Sejr om NovemberDecember og Superinvestor 2014 [Interview]
Så jeres genre har ændret sig siden i startede, til det punkt i er nået nu?
 
Jeg har lidt svært ved at kalde noget for en genre, fordi at det er sådan noget med at så putter man det ned i kasser. Det er noget som anmeldere blandt andet har brug for. Jeg synes det er mere sådan vores sound har udviklet sig, og heldigvis da for det. Det er en længere proces hvor vi så er nået frem til at vi kan godt lide at dyrke den her lidt skrabede, meget autentiske lyd. Men det stiller så også nogle krav. Hvis alt skal være håndspillet og være fuldstændig som det lyder i virkeligheden, så kan man ikke snyde nogen steder. Så bliver man nødt til at være god til at spille på sit instrument, man bliver nødt til at tænke i arrangement. Oven i det her har vi jo så skiftet ud i bandet. Simon Krindel og Michell Boysen, helt udramatisk. Michell skulle til Brasilien for at studere, og Simon er flyttet til København og lige blevet far, så han havde ikke tid til bandet mere. Vi har fået to nye med. Michel og Simon gjorde pladen færdig, og nu er det så Casper Simonsen på trommer og Mikael Sort på pedalsteel og guitar der er kommet med i stedet for. Så det har igen gjort noget ved lyden at vi kan arrangere numrene på en ny måde og tage det et nyt sted hen, men det har været interessant hele tiden og jeg synes også at det er en kvalitet at vi ligesom kan udvikle os.
 
Har i så et specielt budskab med jeres musik?
 
 
Altså vi er ikke et politisk band som sådan, men vi har i hvert fald rigtig mange holdninger til musikken og det er både på tekst niveau og i forhold til melodier og så videre. Det er meget vigtigt for os at det er det gode melodier som rører på en eller anden måde. På tekst niveauet beskæftiger vi og meget med den dynamik der ligger i overgange, altså overgange som i for eksempel november - december, men det kan også være fra barn til voksen eller det at være i et forhold til ikke at være i et forhold. Det med at man bevæger sig, man er i bevægelse imod et eller andet er ofte forbundet med en ekstrem dynamik, og det synes vi er interessant i sangskrivning. Og så beskæftiger vi os meget med at nogen af sangene på albummet, fordi vi netop også er to, taler til hinanden eller refererer til hinanden. Det har vi været meget bevidste om fordi vi gerne ville lave det her fuldlængde album, at sangene ligesom skulle hænge sammen. Så i en tid hvor der er meget fokus på ”hittet” så har vi været meget fokuseret på at lave et værk i stedet for. Det er måske også derfor at det har taget noget tid at få lavet det og indspillet det på den rigtige måde så det kunne ligge i forlængelse af hinanden.
ANNONCE
Peter Sejr af Tommy Frost - Peter Sejr om NovemberDecember og Superinvestor 2014 [Interview] Peter Sejr af Tommy Frost
Ligger det i jeres værdier at hjælpe andre?
 
Ja, det er et godt spørgsmål. Jeg vil sige at det ligger ikke væk fra os ikke at ville hjælpe. Grunden til at vi hjælper her er at vi er blevet tilbudt, vi blev spurgt om vi havde lyst til at donere noget og vi er et forholdsvist nyt band så vi donerer med det vi kan. 3 pakker med CD’er og vinyler signeret og adgang til koncert for dem der måtte have lyst til det. Men vi synes at det var et mega godt projekt og initiativ så det ville vi da virkelig gerne støtte. Jeg tænker også at hvis der kommer en anden gang, hvor det lige passer og så er vi da helt klart med på det også.
 
 
Har i et mål med at støtte det her projekt? Omtale eller måske noget andet?
 
Altså jeg tror ikke at vi er så kalkulerede i forhold til at det skulle give noget omtale, det er da fint hvis det gør, men jeg tænker i virkeligheden at det vigtigste her er sku at hvis vi kan bidrage til at familier med kræftramte børn de kan lette deres hverdag på en eller anden måde, så synes jeg at det er glimrende. Så længere er den ikke.
 
Har i fremtidige intentioner om at støtte op om sådan en projekt som dette?
 
Ja, hvis det rigtige projekt byder sig og at vi som sagt kan få det passet ind i vores kalender så vil vi rigtig gerne sådan noget. Som sagt, vi vil gerne hjælpe andre. Men ja, det skal jo lige passe ind.
 
Har i nogle planer i bandets fremtid om hvad der skal ske fremadrettet?
 
Ja, vi skal ud og spille en masse koncerter nu her. Vi skal blandt andet spille på den Grimmeste Festival her i Århus, hvilket vi glæder os rigtig meget til. Og så lur mig om der ikke kommer nogle flere sommerfestivaler på programmet. New Note festival skal vi også spille til i Hillerød som også har et super fedt line-up. Vi har også planer om en lille højskole tour her i foråret. Det er altid mega fedt publikum at komme ud til, man kan ligesom også fortælle noget mere om processen end man kan ved en almindelig koncert. Og så skal vi i gang med at skrive nogle flere sange og lave et nyt album på et tidspunkt. Vi ville da også blive rigtig glade hvis vi kunne få nogen i udlandet til at lytte lidt på det, men lige nu gælder det om at få Danmark til at lytte til det.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce