Connery

På job med Jonny Hefty og Jøden

En smuk, regnfuld marts fredag aften i marts, joinede vi de gæve rappere i Århus.

Den Fede tourplakat! - På job med Jonny Hefty og Jøden Den Fede tourplakat!
Efter vores kære musikredaktør roste 'Den Fede' til skyerne, blev vi enige om at det måtte være ret interessant at følge danmarks-ikke just trendsættende-drengerøvsrappere på en etape af deres forårstour. 

Måske netop fordi drengene virker super uhøjtidelige og nede på jorden på pladen, var vi ekstra spændt på turen - som vi nok så lige så meget som en god chance for en rigtig drengerøvsbytur.
ANNONCE
J-Spliff afgiver publikums-temperaturen til Jøden - På job med Jonny Hefty og Jøden J-Spliff afgiver publikums-temperaturen til Jøden
Vi mødte op udenfor Train, lidt over otte om aftenen - smed Michael Jøden et kald som aftalt. "Hva så der! Kom med ind!" lød det fra Jøden. Et par andre gutter kiggede lidt langt efter de to bonderøve der blev lukket ind i varmen foran dem... "Ja, det er ikk' fordi de er VIP, men det er I ikke.." fortsatte han, til de lidt uforstående øvrige folk udenfor spillestedet.

Vi blev ledt ind i backstageområdet, til "Dressing Room C" hvor det øvrige crew holdte til. Jonny Hefty og DJ Static, et par friske medhjælpere og nogle gutter der havde gang i at skyde en rap-dokumentar på film.

Aftenens program:
20 minutters J-Spliff.
20 minutter med DJ Static
70 minutter med Hefty jøde!

J-Spliff gav den god gas som opvarmningsact. Manden er lige begyndt at rappe på dansk, efter at have sværget til engelsksproget rap gennem en længere årrække. Det er helt klart et lyt værd, og ham kommer I til at høre mere til i løbet af året. No doubt about it. 

Derefter indtog DJ Static scenen med det fedeste dj-set. Hvis man er til tunge hiphop mix, skal man ikke lede meget videre end her!
ANNONCE
Aint no party like a sæbebobbel party! - På job med Jonny Hefty og Jøden Aint no party like a sæbebobbel party!
"Jeg er altså ikke helt 100% Jonny Hefty så mange timer inden koncerten - Der skal lige nogle flere sjusser ind, og ryges." Lyder det hæst, fra den normalt headbangende Hefty.

"Vi har været vært ved en del events og festivaler igennem tiden - det er altså næsten kun amatører der ikke går på scenen lidt halvfulde" Lyder det endnu mere hæst fra Jøden - Der har været så forudseelig at sove for åbent vindue... "Jeg skal lige havde smurt halsen."

"Vi har sådan et meet and greet lige om lidt - Men I tager bare bajere i køleskabet!"
Word up - Vi knapper en ny pilsner op, og sætter os i hver sin lænestol.
ANNONCE
Pænt fremmøde på Train! - På job med Jonny Hefty og Jøden Pænt fremmøde på Train!
På job med Jonny Hefty og Jøden

Koncerten

Efter en solid publikumsopvarmning, courtesy of J-Spliff og efterfølgende DJ Static, var crowdet fuldstændig spændt op til krigshyl. 

Vi gik i pendulfart mellem backstage-området efter flere øl og ud til scenen, hvor drengene for alvor sparkede liv i tonerne. En flok heldige tøser fik lov til at danse med scenen, og snart sprang lydmuren fra publikums side. Den intense diskussion om, hvorvidt Hefty skulle have et hårbånd i håret eller ej viste sig at være komplet ligegyldig, da kasketterne og huerne hurtigt røg af til fordel for frie, svedige lokker. 

Koncerten var en god blanding af nye og gamle kendinger indenfor deres årevis af musikalsk bromance, og de afsluttede på fornemmeste vis med deres store hit, Gamle Dreng. Trains nye ombygning gav for alvor albuerum til publikum såvel som musikere at udvilke sig og sprede deres budskab, og musikken sparkede virkelig røv for alle pengene.
ANNONCE
... - På job med Jonny Hefty og Jøden ...

Efter Showet

Så er det tid til den store autografskrivnings-/T-shirtsalgs-indsats!
Godt gang i vilde fans, crazy fulde typer der ville snuppe druk-benet, og piger der skulle vide hvor byturen nu gik hen. "Vi ses på Under Masken!" hørtes det fra Jøden, flere gange.

Efter t-shirtsalg og returnering til Dressing Room C, blev vi forholdsvist hurtigt, gelejdet over til Kupé, hvor vi fyrede op under flaskerne!

Sjusserne blev for alvor sat på bordet med en række rom og cola-kombinationer, som ville få selv Johnny Madsen til at hoste let efter indtagelse. Glasset blev fyldt halvt op med god rom, hvorefter små mængder cola blev blandet i udelukkende for at give lidt farve - it's on!

"Men du ikk en charmetrold, du bar' ude med Jøden, så du får backstagearmbånd og kan gå uden om køen. Der er fri bar, så jeg skal drikkes i hegnet!"

Lige pludselig tog branderten ved os!

"Du skal huske at skrive at vi ikke kunne gøre det her uden alle de folk der støtter op omkring os, både dem der er med os her på touren, men også dem der dukker op og hjælper til i løbet af den."siger Jonny Hefty, kort efter er den seriøse maske dog tabt igen: "Jeg har en 22 års regel..."
"Går sådan en regel ikke i begge retninger?" Lyder det undrende tilbage fra redaktøren.
"Den går mest mod dem der er yngre" lyder det igen, efter en kort tænkepause.
ANNONCE
Du kan stadig nå at fange sidste etape af drengenes forårstour, se spilleplanen her: facebook.com/gamledreng
Del

Seneste nyt

Annonce