Connery

Opskriften til den perfekte Super Bowl 2016

Mangler du et par idéer til årets sportsnat?

Natten mellem søndag den 7. februar og mandag den 8. februar løber Super Bowl 50 af stablen, som udspiller sig mellem Carolina Panthers og Denver Broncos i Levi's Stadium i Santa Clara, Californien. Selvom du ikke er inkarneret footballfan, så er det alligevel et event, som man ikke må gå glip af. Vi har her lavet en guide, der sørger for, at din Super Bowl oplevelse ikke ender ud med at være en søvndyssende affære med et dårligt stream, kold kaffe og slatne cheeseburgere.

ANNONCE
Opskriften til den perfekte Super Bowl 2016

Selskabet
Super Bowl er et af de allerstørste sportsevents i hele verden og er normalt en af de udsendelser, som bliver set af flest mennesker verden over. Derfor skal du selvfølgelig også se kampen, og for at få allermest ud af det, skal du dele oplevelsen med dine venner. Så er der mulighed for at lave den perfekte drengerøvsaften, og du slipper for at prøve at forklare reglerne til kæresten, som alligevel ikke er interesseret. Så hiv fat i kammeraterne, så er der også stor chance fo,r at der i blandt dine venner sidder en nørd, som rent faktisk kan alle reglerne og kender spillerne.

ANNONCE
Opskriften til den perfekte Super Bowl 2016

Udstyret
Omkring 100.000 mennesker er til stede på stadion til sådan en finale om det såkaldte Lombardi-trofæ, og derfor nytter det ikke noget, at I prøver at streame kampen på jeres computer. Der skal være ordentlig billede og ordentlig lyd for at få hele oplevelsen med. TV3+ viser kampen med optakt, så sørg for at være hos en med den kanal. I vil jo heller ikke gå glip af halftime-showet som i år består af Coldplay, Beyonce og Bruno Mars. Halftime-showet plejer altid at være seværdigt så glæd dig til denne oplevelse (Det var bl.a. her Justin Timberlake og Janet Jackson lavede det berømte nipple slip).

Læs også: #NFLBoobs - Insta-babes varmer op til Super Bowl

ANNONCE
Opskriften til den perfekte Super Bowl 2016

Optakten
Hvordan forbereder man sig bedst til at se Super Bowl-finalen? Hvis man ikke er inde i reglerne, kan det være en rigtig god ide at få læst op på de grundlæggende regler, så man har nogenlunde styr på, hvad der skal ske. Football kan være et forvirrende spil, men man får langt mere ud af det ved at kende de basale regler. Selvom du ikke har fulgt med i sæsonen og ikke aner noget om de to hold, kan det også være sjovt at oddse på kampen. Derved får du nemlig en endnu mere intens oplevelse med udsigten til at vinde lidt ekstra penge. Selve kampen starter først ca. kl. 00.30, men TV3+ viser optakt allerede fra kl 22.00. Hvis man ikke er interesseret i så lang en optakt, så sæt en fed film på sammen med gutterne. Vælg en film med football som tema. På den måde kommer I i den rigtige stemning, når de virkelig tacklinger og touchdowns går på skærmen. Det kunne være film som Any Given Sunday, Remember the Titans, Gridiron Gang, The Longest Yard eller The Blind Side.

Læs også: De 10 mest sete Super Bowl-reklamer nogensinde

ANNONCE
Opskriften til den perfekte Super Bowl 2016

Maden
Til sådan en aften hører selvfølgelig også en ordentlig omgang mad med. Det perfekte måltid er helt klart at gå amerikanerne i bedene og lave den ultimative mandeburger: Roethlisburgeren. Opkaldt efter quarterbacken Ben Roethlisberger og opfundet i Pittsburgh, hvor han spillede. Tjek opskriften nedenunder!

Tilbehøret kan bestå af pommes frites, men skal det være rigtig amerikansk, skal I lave en ordentlig omgang Chicken Hot Wings til, så I rigtig kan blive 'smurt ind'. Den kan man købe diverse steder, og kræver ikke ligefrem den helt store opskriftsbog. Herefter kan man med god samvittighed knappe op i buksen og derved gøre plads til desserten; Banana Cream Pie. Det lyder vulgært, og det er det også, men er faktisk nemt at lave (igen, tjek opskriften herunder!). Igen er det nemmest bare at finde opskriften på nettet. Under selve kampen hører der selvfølgelig snacks til. Nachos med tilbehør vil være oplagt og popcorn ville også gå an, men det hele kommer an på smag og behag.

Herunder kan du se et par kreationer, vi har med i år, hvor vi blandt andet har benyttet os at noget genialt krydderi fra Ankerkraut Nordic:

ANNONCE
Opskriften til den perfekte Super Bowl 2016

Den nemme: Texas Chicken

Ankerkraut 'Texas Chicken'-rub

Hel fersk kylling 

salt + peber

Kartofler (el. andet tilbehør)

Smør en røvfuld af Ankerkrauts BBQ-rub på kylleryllen sammen med lidt olie og sat og peber - det samme på dit tilbehør. Smid den i en forvarmet ovn på 200 grader og steg dyret i 55 minutter. 

ANNONCE
Opskriften til den perfekte Super Bowl 2016

Den ambitiøse: Pulled Pork med coleslaw

BBQ-rub (hjemmelavet eller i denne omgang, igen, Ankerkrauts Macho Muchacho-rub)

Fersk nakkefilet

1/2 Spidskålshoved eller hvidkålshoved

2-3 gulerødder

Mayonnaise/Creme fraiche

Honning Dijon-sennep

Salt + peber

Burgerboller

Kræver god tid i forvejen, men det passer jo meget fint, hvis du alligevel spiser sent på aftenen. Smør nakkefileten ind i din rub og lad den marinere i en pose 4-5 timer, helst natten over. 11-12 timer inden servering smides fileten i en kold ovn på 110 grader. Efter 12 timer trækker man kødet fra hinanden og serverer straks.

Kålen og gulerødderne rives på rivejern. Dijon-honning-sennep blandes sammen med enten mayonnaise eller creme fraiche, eller begge ting. Alt efter hvor cremet en konsistens man ønsker, tilføjes 'væsken' til kålen efter behov og smages til med salt og peber.

Smid de møghamrende møre kødtråde i burgeren med en skefuld coleslaw og servér!

ANNONCE
Opskriften til den perfekte Super Bowl 2016

Den klassiske: Roethlisburgeren

Hakket oksekød

Burgerboller

Grønt (Salat, tomat, agurk etc.)

æg 

Bacon

Løg

Cheddar-ost

Opskriftsmængden varierer efter antal mennesker, så vi giver bare et udkast til, hvordan processen fungerer.

Æggene slås ud i en pande og laves til scrambled egg. Løg hakkes i ringe og svitses på en pande til de er bløde. Bacon steges sprødt (brug gerne varmluftsovn, det sviner mindre).

Bøfferne formes og steges. Bøffen smides på burgerbollen og en skive cheddar lægges på bøffen. Resten af fyldet kastes i burgerhelvedet, og så er der kraftellersparkeme serveret!

ANNONCE
Opskriften til den perfekte Super Bowl 2016

Desserten: Banana cream pie

Bund:

150 g hvedemel

100 g smør

50 g sukker

1 æg

Fyld:

150 g sukker

40 g mel

1 tsk. salt

3 piskede æggeblommer

30 g smør

5 dl sødmælk

2 tsk. vanillesukker

4 bananer i skiver

Lav først bunden ved at røre ingredienserne sammen og lægge dejen på køl i en time. Derefter fordel dejen ud på et smurt tærtefad og bag i 15 minutter ved 200 grader. 

Bland mel, sukker og salt i en gryde. Tilføj mælk under omrøring - varm langsomt op, mens du konstant rører med et piskeris. Lad det koge i ca. 2 minutter, eller til den har den ønskede tykkelse. Tag gryden af varmen. Pisk æggeblommerne i en skål ved siden af. Vend lidt af den varme creme i æggene, og vend derefter massen tilbage i gryden og bland. Pisk grundigt i 2 minutter. Tilsæt derefter smør og vanillesukker og pisk igen. Læg skivet banan på bunden og fordel cremen på bananerne. Bages i ca. 30-35 minutter ved 175 grader - uden at tage for meget farve.

Pynteidé:

Pisk flødeskum og bland et par skefulde kakao i. Den bitre smag står i god kontrast til den tunge, søde tærte. 

ANNONCE
Opskriften til den perfekte Super Bowl 2016

Drikkevarer
Man skal selvfølgelig også have noget at drikke sådan en aften. Budweisere er essentielt til sådan en rigtig amerikaneraften, men de fleste har ikke fri dagen efter, så det er nok en god ide kun at drikke et par stykker af dem. Øl sløver desuden hjernen, så de er nok ikke det mest optimale at drikke, når du skal være vågen til omkring kl 04.00. Derfor er det optimale nok at sætte en ordentlig spand kaffe over, og hvis man ikke er til kaffe, må man jo ty til andre former for energifremkaldende drikkevarer.
 
Hvis man følger denne guide, så kan din Super Bowl aften i hvert fald ikke gå helt galt. Sørg for at lave det, DU gerne vil. Ingen siger, I skal spise og drikke, hvad der står her i guiden. Gør gerne din aften personlig og gør det til en tradition at se Super Bowl med dine venner. Det er en super god måde at få en fed aften med gutterne år efter år, så det er bare med at komme i gang.

Game on, guys!

ANNONCE
Opskriften til den perfekte Super Bowl 2016
Del

Seneste nyt

Annonce