Connery

Oplev fodbold på Europas store stadions

Få et overblik over de fedeste stadions i Europas storbyer.

VM i Brasilien er på trapperne, så fodboldstemningen kan hurtigt brede sig. Men rækker pengepungen ikke til en fodboldferie til Brasilien, giver Hotels.com her en guide til Europas største fodboldstadions, der bestemt også er en oplevelse værd. Og der er masser at vælge imellem, hvad enten man ønsker den intense stemning i den engelske Premier League, eller de flotte tekniske detaljer i den spanske La Primera Division.
ANNONCE
VM i Brasilien blev skudt i gang i sidste uge, og selvom Danmark ikke er med, kan man sagtens blive grebet af den intense fodboldstemning. Men er pengene ikke lige til en tur til Brasilien, er der rig mulighed for at tilfredsstille sin indre fodboldfan med en fodboldtur til et af Europas mange stadions.
 
Men i hvilke byer finder man de mest spektakulære fodboldstadions, og hvad skal man betale for en gennemsnitlig hotelovernatning, når kampen er blevet fløjtet af? 
 
Hotels.com guider til nogle af de fedeste fodboldstadions i Europa samt en oversigt over de gennemsnitlige priser for en hotelovernatning i byerne i 2013. Tallene er fra Hotels.com’s seneste Hotel Price Index (HPI), som er baseret på bookingdata fra 2013 fra mere end 150.000 hoteller i hele verden.
ANNONCE
Emirates Stadium - Oplev fodbold på Europas store stadions Emirates Stadium

London – et fodboldmekka

For fodboldinteresserede findes der nok næppe en mere interessant fodboldby end London. Den engelske hovedstad huser massevis af kendte fodboldklubber, heriblandt Arsenal, Chelsea, Tottenham, West Ham og Fulham, så her er noget for enhver fodboldsjæl.
 
Emirates Stadium har været hjemmebane for Arsenal siden 2006, og det nye stadion kan rumme 60.355 tilskuere. Foruden det nye Wembley Stadium, er Emirates Stadium det dyreste stadion i verden med en pris på omkring 3,5 milliarder kroner.
Hvis man er mere til det historiske aspekt, er Tottenham Hotspurs’ hjemmebane White Hart Lane en oplevelse værdig. Stadionet blev opført helt tilbage i 1899 og har efter adskillige renoveringer en kapacitet på 36.310. Man skal dog nok ikke vente alt for længe, hvis man gerne vil besøge White Hart Lane. Tottenham har nemlig offentliggjort planer om at bygge et helt nyt stadion i løbet af de kommende år. 
 
Har man planer om at besøge Londons mange fodboldoplevelser, kan man forvente at finde hotelovernatninger til gennemsnitspriser på omkring 1000 kr. Således var den gennemsnitlige pris sidste år 1.099 kr.
ANNONCE
Bernebéu - Oplev fodbold på Europas store stadions Bernebéu

Spanske lækkerier

Årets Champions League-finale var særligt speciel, idet begge deltagere har hjemme i Spaniens hovedstad. Santiago Bernabéu er hjemmebane for både Real Madrid og det spanske landshold. Med en kapacitet på 85.454 er det ét af verdens største og mest kendte stadions. Stadionet har afholdt finale i både VM, EM og Champions League.
 
Blot 6 kilometer fra Bernabéu finder man det mere intime Estadio Vicente Calderón. På dette stadion spiller Atletico Madrid sine hjemmekampe foran op til 54.850 tilskuere. Stadionet stod færdigbygget i 1966 og er opkaldt efter tidligere klubpræsident ved navn, ja, Vicente Calderón.
 
Selvom den spanske storby huser to af verdens bedste fodboldklubber og mest kendte stadions, så er hotelpriserne ikke at frygte af den grund. I 2013 kunne man finde en gennemsnitlig hotelovernatning til 683 kr., hvilket er i den lave ende blandt de europæiske fodboldstorbyer. 
 
En smule mere må du betale, hvis du ønsker at spendere en fodboldweekend i Barcelona. Den catalanske hovedstad huser én af historiens mest vindende klubber, FC Barcelona, der spiller på det legendariske Camp Nou. Med plads til næsten 100.000 tilskuere er det Europas største stadion, og hotelpriserne er da også højere end i Madrid. Således måtte man i 2013 betale 863 kr. for et hotelværelse i Barcelona.
ANNONCE
Parc De Princes - Oplev fodbold på Europas store stadions Parc De Princes

Flere af Europas hovedstæder kan også lege med

Du kan også vælge at mixe fodbold med kultur i nogle af Europas mest populære hovedstæder. Der er dog store prisforskelle at være opmærksom på her. I den høje ende af prisskalaen ligger Paris og klubben Paris Saint-Germain, der spiller på det imponerende Parc des Princes (Prinsernes Park), der har plads til knap 49.000 tilskuere. 1.052 kr. måtte man i 2013 slippe for en hotelovernatning i den franske hovedstad.
 
En smule mere værdi for pengene får man i Rom. Her kunne man for 909 kr. overnatte i den populære italienske hovedstad i 2013. Hvis man ønsker at se en anden arena end Colosseum, kan man passende besøge Stadio Olympico, der har plads til over 82.000 tilskuere. Det særlige ved dette stadion er desuden, at både AS Roma og SS Lazio spiller deres hjemmekampe her.
 
Endnu mere værdi for pengene får man i den historiske tyske hovedstad, Berlin. Hertha Berlin er byens fodboldflagskib, og de spiller deres hjemmekampe på det flotte Olympiastadion i Berlin. Det blev opført tilbage i 1934-36 for at huse sommerlegene i 1936, men er sidenhen blevet kraftigt moderniseret. Stadionet har i dag plads til flere end 74.000 tilskuere, og blev blandt andet brugt da Tyskland var vært for fodbold-VM i 2006. I Berlin kunne man i 2013 nøjes med at betale 675 kr. for en hotelovernatning.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce