Connery

Ølbefaling: Specialøl udviklet til luftfart

En lille flyvetur åbnede mine øjne for Mikkellers SAS IPA

Det hænder at jeg befinder mig på et fly, højt oppe i luften. 

Typisk er flytid lig med arbejdstid for mit vedkommende, men på vejen til København i går aftes, fik jeg fumlet SAS in-flight menukort frem, og spottede noget interessant: Mikkeller Plane Ale - en IPA udviklet specielt til SAS.

Det slog mig, at dét lige præcis var den arbejdsopgave jeg havde brug for på tidspunktet, en lille ølsmagning i de høje luftlag. (Læs: Jeg trængte fandme til den bajer.)

ANNONCE
Ølbefaling: Specialøl udviklet til luftfart
Ølbefaling: Specialøl udviklet til luftfart

Generelt er jeg ganske glad for mange af Mikkellers kreationer. De rykker gang på gang grænserne for, hvordan man kan behandle klassiske ølstile, og skabe et nyt overraskende smagsindtryk. Derfor var det selvfølgelig med spænding, at jeg knappede den farverigt dekorerede Plane Ale op. Det er ganske nemt at bilde mig ind, at øl opfører sig anderledes i uvante omgivelser, så hvis bryggeriet havde sat sig for at udvikle et produkt specifikt til situationen - så skal den også prøves!

Jeg ved ikke om det var de høje luftlag, eller stewardessens behandling, men åbningen af dåsen bød på en ganske brunstig hanbajer oplevelse. Godt med skum, men det skræmmer ikke, når man sidder presset ind i et flysæde og er tørstig. 

Beskrivelsen på menukortet kalder øllen en IPA, og jeg forstår godt mærkatet - den har bestemt en god rå bitterhed, lidt toner af grapefrugt og gran, men en blødere eftersmag end en klassisk IPA. 

Plane Ale fylder godt i smagen, og er bestemt en øl over middel - en øl der nemt kan anbefales til folk der står på grænsen til et IPA kærlighedsforhold, eller dem der gerne vil have en tungere oplevelse end den klassiske flypilsner. 

Næste gang du skal ud og flyve SAS, så overvej lige denne unikke øloplevelse, det er ikke sidste gang den ryger på min bestilling! 

Mikkeller Plane Ale koster 55 kroner i flyet, og har en alkoholprocent på 5.2%

Skål!

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce