Connery

Ny smagsskala fra Royal guider danskerne i valg af øl til måltidet

En hurtig måde at finde den passende øl til maden.

Ny smagsskala fra Royal guider danskerne i valg af øl til måltidet

Med en stadig voksende kærlighed til specialøl og mikrobryggerier er det et passende tidspunkt for de store bryggerier til at få deres kollektion til at henvende sig til både den almindelige øldrikkende dansker såvel som den lidt mere feinschmecker-orienterede ølentusiast. 

For at imødekomme de danske øldrikkeres stigende interesse for de ”gyldne dråber” introducerer Royal Beer nu smagsskalaer af international standard på øllenes etiketter. Skalaerne vil vise øllenes farve og bitterhed, der begge er afgørende for smagsoplevelsen i forhold til nydelsen af øllet alene, eller i forbindelse med et måltid.

”I USA og Canada har det længe været helt almindeligt at finde smagsskalaer på øl-etiketterne. Ligesom vi i mange år har set det på vin i Danmark. Vi synes, at tiden nu er moden til, at vi også i Danmark får smagsskalaer på øl, så vi kan være med til at give danskerne mere kvalificeret viden om den øl, de drikker. Samtidig vil vi også gerne inspirere folk til at afprøve nye øl." siger Kirsten Lahn Hansen, Marketingchef Øl og Cider hos Royal Unibrew. 

ANNONCE
Ny smagsskala fra Royal guider danskerne i valg af øl til måltidet

Der vil være to skalaer:

Den ene angiver øllens farve – det er typisk malt, som bidrager til farven.  Den anden skala angiver øllens bitterhed – det er indholdet og typen af humle, som gør øllen bitter. 

Mangler du lige et hurtigt overblik over, hvad du bør drikke til hvilke retter, så har Bryggeriforeningen lavet et lille skarpt overblik over de gængse parringer af mad og øl:

Tommelfingerregler om øl til mad:

Kraftig mad: Skal have stærkere øl, fx stærk pilsner eller luksusøl.
Lettere mad: Skal have lettere øl, fx pilsner eller classic.
Lyse retter: Skal have ”lyse” øl, fx hvedeøl, letøl eller pilsner.
Mørke retter: Skal have mørke øl, fx lager, classic eller mørke luksusøl.
Søde retter: Skal have sødlige øl, fx porter.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce