Connery

Ny musikvideo fra Suspekt

Fra Suspekts seneste album 100% Jesus er der især ét nummer, der stikker ud fra resten. Ling's Sang.

Man skal have været meget væk fra samfundet, især hvis man som Suspekt-fan ikke kender historien bag sangen. Nummeret er en hyldest til Linkoban, Ling Ly, der sidste år tabte kampen til kræften. Suspekt-gutterne og hele Ling's bagland kæmpede en indædt kamp med hende mod kræften, mens det stod på, men desværre vinder de gode ikke altid. 

Nu er der så kommet en video til nummeret - en video, der er filmet fra årets liveoptrædener.

En video der hylder livet. 

ANNONCE

Vi bringer her hele historien fra den medfølgende pressemeddelelse fra bandet, for det er en historie der er værd at dele: 

Februar 2016 blev en ekstra kold februar for mange, da den dansk-vietnamesiske sangerinde Linkoban døde efter halvanden års kamp mod kræften. Det gjaldt også trioen Suspekt, der igennem mange år har været nære venner med Linkoban og som med ét blev ramt af den uretfærdighed utallige mennesker, der har stået i samme situation, kender til.
 
- Ling var en af vores tætte venner, også uden om musikken. Vi lærte hinanden at kende privat igennem fællesvenner. Vi har altid hjulpet hinanden meget, men sjovt nok aldrig rigtig lavet musik sammen med Ling. Det handlede om en masse andre ting, selvom vi fulgte hinanden på tæt hold fra scenekanten, udtaler Emil.
 
Èn af måderne at bearbejde sorgen på, samt hylde Ling, blev gennem en fælles passion – musikken.
 
- Vi ville gerne lave en hyldest til livet og det smukke menneske, som Ling var. Samtidig med det, endte det også med at blive en slags “kom an luder-kræft”, vi bliver her sgu og kommer igen endnu hårdere. Kald det en “du skal ikke tro,du er noget”-sang, fortæller Andreas, hvortil Rune tilføjer; 

Vi er stærkere end det lort. Vi har altid betragtet vores vennegruppe som én stor familie, og derfor endte der også med at være utrolig mange mennesker med på nummeret. Vi var mange som blev nødt til at snakke højt via ord og musik. Snakke for hele vores familie og se fremad i fællesskab. 
 
I dag lander musikvideoen til Ling’s Sang, som er fra bandets seneste album, 100% Jesus,  der udkom i februar  – og ifølge drengene og hele holdet bag, har det været lige så svært at få sat billeder på lyden, som det var at få teksterne på papir. Hvis ikke sværere.
 
- Ling´s Sang er det nummer, som vi uden tvivl har brugt mest tid på nogensinde, og det er det nummer, som betyder mest for os. Det har været svært at lave det, fordi der er så meget på spil, men vi valgte at tage den hele vejen, fordi vi synes, det er det eneste rigtige at gøre. Stort set alle mennesker har prøvet noget lignende, og for os er det vigtigt, at emnet ikke bliver tabubelagt eller skubbet til side, fordi det gør ondt, udtaler Emil.
 
Men netop sorgen ved at miste kan også bruges som motivation til udvikling og fornyelse, og det er tydeligt at se på liveoptagelserne fra Forum, som anvendes i musikvideoen, at der er tale om et nummer med stor betydning.

- Vi synes selv, det er et vanvittigt smukt nummer, og vi er meget stolte af det - derfor bliver det også præsenteret med stolthed fra vores side. Det er vigtigt, at vi går ud og nyder det, og det er vigtigt ,at alle andre bliver ramt af det i en positiv forstand, siger Emil og fortsætter:

Det er ikke lavet for at trække nogen ned i kælderen eller grundet en personlig trang til at blive set og hørt, tværtimod. Det er lavet som en opløftning. En reminder om, at vi skal huske at være i live lige nu, mens vi er det. En fed kliché, som ikke desto mindre lyder mere rigtig end nogensinde før. 
Netop derfor har vi også valgt at udgive nummeret i live-version. Fordi det ikke bliver mere i live end det!  

 
Musikvideoen er filmet og produceret af Martin Jensen, Ling's kæreste og tætte ven af bandet. Kort efter Ling's død, blev Martin hevet med rundt af Suspekt-familien og har været med ude til næsten alt lige siden. Det afspejles også i videoen, som tager os med på den rejse Emil, Andreas og Rune har været på de seneste år. 
 
- Videoen til Ling's Sang har været den sværeste video for mig at lave nogensinde. Det er ingen hemmelighed, at jeg var meget tæt på hende og lærte drengene at kende igennem hende. Jeg ville gerne vise det fællesskab, sammenhold og kæmpemæssige kærlighed, som de og hele holdet bag har – og ikke mindst giver; fortæller Martin, og afslutter:

Det har på mange måder også været en healingsproces for mig selv at være med rundt efterfølgende. Alt hvad der er i videoen er et resultat af, hvad der er sket, siden hun forlod os. Festivaler, arena-shows, fødselsdage, ferier osv. Intet kan få hende tilbage, men vi kan gøre vores bedste for at hylde det helt igennem fantastiske menneske, hun var – og ikke mindst hylde livet. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce