Connery

Nightcrawler [Anmeldelse]

ADVARSEL: Ikke for sarte sjæle!

5 ud af 6 stjerner
Nightcrawler - Trailer
United International Pictures - Nightcrawler [Anmeldelse] United International Pictures

”You have to make the money to buy a ticket”

Louis Bloom (Jake Gyllenhaal) er, hvis man spørger ham selv, en ambitiøs ung mand, hvis mål er at skabe sig en karriere og nå til tops koste, hvad det vil. Hvis man spørger alle andre, er Louis Bloom er en yderst usympatisk person, en sociopat der manipulerer, afpresser og skader andre for at opnå sine mål om det så koster andre mennesker deres liv. Det hele starter da den arbejdsløse tyveknægt Louis en sen nattetime kommer forbi et trafikuheld. Her ser han, hvordan videofotografen Joe Loder (Bill Paxton) optager ulykken og sælger optagelserne til den lokale tv-station for 300 dollars. Det giver straks Louis blod på tanden til selv at opsøge en karriere som freelance fotograf.

ANNONCE
United International Pictures - Nightcrawler [Anmeldelse] United International Pictures

”If it bleeds it leads”

Der går da heller ikke lang tid før Louis er i gang og han er fuldkommen skruppelløs. Der er ikke det han ikke vil gøre for at få de gode optagelser, om det så inkluderer at indtrænge på forbudte område eller at flytte rundt på lig for at få et bedre billede så gør han, hvad der skal til. Optagelserne sælger han til tv-stationen KWLA, hvor nyhedsredaktøren Nina Romina (Rene Russo) er ved at komme i sine karrierebukser over de blodige optagelser som Louis serverer for hende hver aften.

ANNONCE
United International Pictures - Nightcrawler [Anmeldelse] United International Pictures

En kommende kult-klassiker?

Måske er der en kommende kult-klassiker gemt i Nightcrawler? Filmen er nemlig et yderst ubehageligt indblik ind i en meget forstyrret mands verden. Jake Gyllenhaal er fremragende som den modbydelige Louis Bloom, hvis afstumpede gerninger, får det til at løbe koldt ned ad ryggen på publikum og minder om en blanding af Taxi Drivers Travis Bickle og American Psychos Patrick Bateman, men samtidig er karakteren helt sin egen og det er takket være Gyllenhaal isnende portræt.

ANNONCE
United International Pictures - Nightcrawler [Anmeldelse] United International Pictures

Ulidelig, på den gode måde

Filmens spilletid er både dens fordel og ulempe, for den kunne med fordel måske godt have været 10 min kortere, det går nemlig meget langsomt, men samtidigt er det også, hvad der gør historien så god, for det er nærmest ulideligt at være vidne til Louis opførsel overfor andre mennesker. Han er en tikkende bombe og man ved fra starten af, hvor det bærer hen: Nogen må dø. Spørgsmålet er bare hvem?

ANNONCE
Drengerøvsfaktor og teknisk info:

Drengerøvsfaktor: 50%

Teknisk information:

Original titel: Nightcrawler

Land: USA, 2014

Instruktør: Dan Gilroy

Medv.: Jake Gyllenhaal, Rene Russo, Bill Paxton og Riz Ahmed

Genre: Krimi/Drama/Thriller

Billedformat: 2.35:1

Lyd: Dolby Digital/DTS

Spilletid: 117 min

Dansk bio premiere: 30. oktober 2014

Distributør: United International Pictures

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce