Connery

Netto samarbejder kendte kokke for at lave julemad til socialt udsatte

Velgørenhed for folk, som ikke har råd til andesteg og brun sovs.

Det er ikke alle, som har råd til at holde den glade jul, som de fleste forbinder med december - andesteg, rødkål, ris a la mande og masser af konfekt. Det vil Netto nu lave om på og samtidig gå hårdt ind i kampen mod madspild.

Over 100 Netto-butikker donere overskudsmad til en række organisationer i julen og sammen invitere de op mod 1.000 socialt udsatte mennesker og børnefamilier i Danmark til frokost i juledagene. Juleaftensmorgen, den 24. december, vil Nettos velkendte gule lastbiler blive fyldt med overskudsmad fra Netto-
butikker over hele landet. Overskudsmaden er alt den mad, der ikke vil kunne holde sig pga. julens mange helligdage, og de mange tons mad vil blive kørt ud til væresteder landet over.

Og her snakker vi altså ikke bare daggamle pakker kylling og oksefars i store mængder - Netto har nemlig teamet op med nogle af landets førende kokke, som vil gøre overskudsmaden til et lækkert festmåltid. 

”Alle fortjener en god jul – og det håber vi, at vores maddonationer kan være et bidrag til. Derfor mener vi, at det er oplagt, at vi giver vores friske overskudsvarer til socialt udsatte,” siger Brian Seemann Broe, Landedirektør hos Netto.


Der afholdes 12 frokoster landet over, hvor der bliver disket op med stor julebuffet. Julefrokosterne arrangeres i fællesskab mellem frivillige hos Kirkens Korshær, FødevareBanken, Røde Kors Bornholm og Kofoeds Skole i København. En række af Danmarks dygtigste kokke, bl.a. Søren Gericke, Thomas Parry og Michael Miv Pedersen vil forvandle det potentielle madspild til spændende måltider.

”Projektet giver bare rigtig god mening. Netto får gjort noget ved sit madspild – et problem vi alle burde tage mere seriøst – og vi gør noget for dem, som har brug for ekstra kærlighed i julen. Jeg skal gøre mit til, at vi får en god dag, der taler til hjertet og maven frem for hjernen,”, siger Søren Gericke.

Det forventes, at der i alt deltager over 250 frivillige i arrangementet, og op mod 1.000 vil blive bespist. I løbet af november og december har Netto sat sig for at indsamle 250.000 måltider mad til socialt udsatte. Donationen af overskudsmad til Kirkens Korshær er en lille del af indsatsen.

Se årets line-up af kokke til velgørenhedsarrangementerne:

  • Ringsted: Maurizio Mosconi, Ejer af Restaurant Italy-Italy i Ringsted
  • København, Fedtekælderen: Søren Gericke behøver vist ingen introduktion. Matt Orlando fra Restaurant Amass slutter sig til Gericke i køkkenet. Amass er både kendt for at bekæmpe madspild og sin bæredygtige tilgang til at drive en restaurant.
  • København, Kofoeds Skole: Thomas Parry er tidligere kok hos Hotel D’angleterre, NIMB og The Fat Duck.
  • København, Drejervej: Jesper Hemmingsen er kendt fra Den Store Bagedyst 2016.
  • Svendborg: Thomas Skovsmose-Falck er køkkenchef på Hotel Stella Maris i Svendborg. Stella Maris kåret til Årets Hotel 2016.  
  • Aarhus: Mads Schriver er køkkenchef på Restaurant Sårt.
  • Viborg: Troels Pedersen er køkkenchef på Hjarbæk Kro, syd for Viborg. Troels tager sin tidligere lærling Rod med, der i dag ejer Restaurant Rod
  • Helsingør: Mads Poggenborg, deltog i påskemadspild i Sønderborg. Ejer af Naturkokkeriet.
  • Aalborg: Michael Miv Pedersen er ejer og køkken på Restaurant Tabu i Aalborg
  • Aakirkeby: Troels Madsen fra Christianshøj Kroen, kåret af Whiteguide til årets frokostrestaurant 2015
  • Herning: Peter Daniel Madsen fra Restaurant Skov.
  • Esbjerg: Mikkel Nielsen er kok hos MASH Steakhouse. Mikkel kommer med sin familie samt en elev.

Det er fandme stærkt gået! Hatten af for konceptet!

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce