Connery

Need for Speed [Anmeldelse]

Breaking Bad-stjernen Aaron Paul spiller hovedrollen i film udgaven af det populære konsolspil.

2 ud af 6 stjerner
Nordisk Film - Need for Speed [Anmeldelse] Nordisk Film
Efter at have siddet 2 år i fængsel, for uagtsomt manddrab på sin bedste ven Pete, kommer den tidligere racerkører og bilmekaniker Tobey atter ud i friheden og han har kun én ting på hjernen; Hævn over rivalen Dino, der slog Pete ihjel i et gaderæs. Men først vil Tobey deltage i et prestigefyldt racerløb i San Franciscos gader, arrangeret af racer-radioværten DJ Monarch. For at nå til racerløbet i tide, låner Tobey en special-designet Mustang af en britisk rigmand, som han før har bygget biler til. Det eneste problem er bare at rigmandens indkøber Julia skal med på hele turen fra østkysten til vestkysten, for at sikre at bilen kommer helskindet frem til Californien. Hun havde dog næppe forventet, at turen skulle udvikle sig til en storslået biljagt, med politiet lige i hælene.
ANNONCE
Nordisk Film - Need for Speed [Anmeldelse] Nordisk Film
Fans af spillet kan glæde sig over at filmen stilmæssigt læner sig meget op ad det velkendte spil og har et hæsblæsende tempo. De mange voldsomme stunts, lavet helt uden brug af computer effekter, imponerer da også undervejs, men har man f.eks. set The Fast & The Furious filmene, er der altså ikke meget nyt at komme efter i Need for Speed-filmen.
ANNONCE
Nordisk Film - Need for Speed [Anmeldelse] Nordisk Film
I bund og grund er handlingen nemlig bare én lang biljagt, hvor vores helt Tobey kører fuldkommen uforsvarligt og er til stor fare for de øvrige bilister på vejene, ganske som i spillet. Men det virker alligevel anderledes ægte og usympatisk på film og her burde filmskaberne måske have taget et større ansvar for handlingerne i filmen, ved f.eks. at vise konsekvensen af den slags dødskørsel.
ANNONCE
Nordisk Film - Need for Speed [Anmeldelse] Nordisk Film
Historiemæssigt halter Need for Speed-filmen også gevaldigt. Mest af alt fordi karakterernes handlinger er dumme og for det meste fuldkommen umotiverede og så fordi skuespillet er på grænsen til at være amatør-agtigt i visse scener, hvilket gør at filmudgaven ender som en kitschet B-film.
ANNONCE
Nordisk Film - Need for Speed [Anmeldelse] Nordisk Film
Dertil kommer spilletiden på 2 timer og 10 min, hvilket er alt for lang for denne type actionfilm, med så simpelt et plot. Så skal man vælge mellem spillet og filmen, er der ingen tvivl om, at det er spillet, der kommer først over målstregen. Men hvis man har benzin i blodet og bare har brug for fart, så er filmen altså i biograferne netop nu.
ANNONCE
Drengerøvsfaktor: 70%
 
Teknisk information:
Original titel: Need for Speed
USA, 2014
Instruktør: Scott Waugh
Medv.: Aaron Paul, Dominic Cooper, Imogen Poots, Scott Mescudi, Rami Malek og Michael Keaton
Genre: Action/Krimi/Drama/Thriller
Billedformat: 2.35:1
Lyd: Dolby Digital/DTS/SDDS
Spilletid: 130 min
Dansk bio premiere: 20. marts 2014
Distributør: Nordisk Film
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce