Connery

"Nå, hvad laver du så?" "Zzzzz..!"

Er du også ved at være godt træt af evindelig small talk? Så læs videre, for der er formentlig fundet en kur på vores alle sammens sociale frygt #1!

Small talk. Vi kender det alle, og vi hader det formentlig også alle. Men alligevel trækker vi gang på gang os selv gennem indholdsløse og røvkedelige interpersonelle sammenkomster, hvor vi lirer overfladiske og floskellignende vendinger af i håb om at tilfredsstille vores samtalepartners formodede lyst til at samtale og samtidig holde vedkommende i en bekvem armslængde afstand.

For når vi benytter os af small talk, er det vel dybest set, fordi vi ikke føler os særlig tæt forbundet med personen, vi taler med. Og at lette og gnidningsløse samtaleemner som job, uddannelse og fælles venner så kommer op er tydeligvis et udtryk for dette.

ANNONCE

Medium talk

Men disse situationer kan nu blive fortid! Introducing: ”medium talk” – opgraderingen af small talk, der søger at udrydde disse små, for det meste ligegyldige samtaler i vores hverdag.

Du skal ikke føle dig dum, hvis du aldrig har hørt om konceptet, for det er spritnyt og stammer angiveligt fra en månedgammel tråd på det sociale nyheds- og underholdningsmedie reddit.com.

Grundet konceptets unge alder findes der ingen officiel definition, men målet med medium talk er, at man skal kunne gå fra en samtale med en viden om en person, som man rent faktisk kan huske (antaget at det højst sandsynligt er det modsatte tilfælde ved small talk).

ANNONCE

Dybere end small talk

Vi ved alle, hvor svært det kan være at holde liv i en samtale og holde den interessant for begge parter, og her kan medium talk være et behjælpsomt redskab og særligt til de, der kæmper med social angst og lysten til at indgå i socialt samvær.

”Skabelsen af en følelse af intimitet har at gøre med to ting: deling af personlige ting og udforskning af værdisystemer”, siger Gail Saltz, dr.med., psykiatriprofessor ved New York-Presbyterian Hospital.

Igennem medium talk udforskes samtalepartneren i højere grad, og man finder ud af, hvad der virkelig er vigtigt og hvad der betyder noget for personen. Det pepper samtalen lidt op, og man kommer et par niveauer dybere ned i de ellers rutineprægede banaliteter, som vi kender.

Medium talk er dér, hvor samtalen bliver (rigtig) interessant, og de akavede pauser bliver erstattet af udfordrende blikke og ivrig tænkning for at kunne matche modpartens ytring i skarp- og opfindsomhed.

Tænk lige over dén til næste fest, hvor du render ind i et spændende individ, som du godt kunne tænke dig at kende i mere en syv minutter.

ANNONCE

Hvordan gør man så?

Hvordan giver man sig så i kast med dette medium talk, tænker du nok. Jo, det er faktisk simpelt at gå til.

Det hele handler om at give dine kedelige, small talk-venlige go-to-spørgsmål et twist ved at spørge fra en anden og mere uventet vinkel.

Et eksempel kunne være, hvis du var til en fest og snakkede med én, som du stillede et spørgsmål a la ”hvad er dine interesser?” Spørgsmålet er i sig selv en ok indgangsvinkel til konversation, men det er så trivielt, at svaret måske både vil kede dig og din samtalepartner (som er lækker og som du gerne vil fortsætte med at snakke med).

Twist derfor spørgsmålet: ”har du nogle interesser, som andre ikke synes er interessant?” Dette vil få din samtalepartner til at tænke mere over spørgsmålet, da hun højst sandsynligt ikke lige har et svar klar på kommando – og hun vil formentlig også huske samtalen bedre, fordi den har skilt sig ud fra mængden.

Ja, eksemplet er måske lidt lavpraktisk og søgt, men det illustrerer pointen med at overraske din samtalepartner og fremstille dig selv mere interessant og opfindsom.

Så derfor: vær opfindsom, når du åbner munden, og overvej, hvordan du kan få din samtalepartner til at investere lidt af sin personlighed i interaktionen – så vil du med garanti blive sjovere at kommunikere med.

For det er så let at slynge de vante politisk korrekte og socialt accepterede fraser ud, for vi har masser af træning i det. Men det resulterer måske bare i, at man tænker mindre og mindre over modpartens svar, da alle svar jo kommer til at ligne hinanden, hvis man spørger om det samme hele tiden.

Og hvem ved – måske vil en omgang medium talk føre til ”large talk”, hvis du havner sammen med den rette person på det rette tidspunkt!

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce