Connery

Minecraft-grundlægger Markus 'Notch' Persson føler sig - efter sigende - isoleret af sin milliardformue

Hey, en miliardær kan også have en dårlig dag!

Minecraft-grundlægger Markus 'Notch' Persson føler sig - efter sigende - isoleret af sin milliardformue

Markus Persson, også kaldet Notch, blev sidste år en rig rig rig mand. Det skete da han solgte sit barn; det voldsomt populære spil Minecraft. 

Det var Microsoft, der i 2014 købte spillet for 14 milliarder kroner, et beløb der også gjorde Notch rig, med et personligt udbytte på den gode side af 10 milliarder kroner. Umanérligt rig.

Notch valgte angiveligt at sælge sit livsværk, fordi han ikke kunne overskue at stå med ansvaret for en så kæmpestor virksomhed.

ANNONCE

It's been a bad day, please don't take a picture

Nu fortæller en række medier, med den engelske avis Daily Mail i spidsen, at det ikke er lutter lagkage for manden. Avisen har taget en række tweets, som Persson udsendte i sidste uge, og sat godt og grundigt gang i tolkningen. Egentlig er hans række af tweets et par fornuftige refleksioner, af et par af bagsiderne af medaljen, men som altid bliver det kørt op i en spids, fordi: Sensationsjournalistik. 

I hvad der virker som en let ventilering, måske efter et par øl, skriver Notch omkring udfordringerne ved at blive så rig, at man ikke ved hvad man skal bruge sine penge på. Han fortæller at når man får alt det man gerne vil, og løber tør for grunde til at fortsætte, så bliver det svært at opnå en reel menneskelig interaktion. Han fortsætter med at fortælle hvordan det føles falskt at feste med andre rige og berømte, og at han ikke ved hvad han skal lave, når han er hjemme i Sverige, og venter på at hans venner får fri fra arbejde. Det lyder da også træls. 

ANNONCE

Den her række af tweets er nok ikke et udtryk for at Persson har et forfærdeligt liv, men til gengæld viser det at vi alle kan have en dårlig dag. Denne række af bekymringer er lige præcis summen af samme tankespind, når jeg begynder at drømme om, hvordan det ville være at være milliardær. Eller i hvert fald et udfald af tankespindet. 

For hvad skal man stille op når man har fået købt alt det man gerne vil købe, og prøvet de ting man gerne ville? Det rigtige svar er selvfølgelig ikke, at man skal kaste sig selv ud i en bundløs depression. I stedet kan man sætte en række nye mål - og så huske på at det ikke er i målet at livet leves, men på vejen dertil. Slut med lommefilosofi for i dag. 

ANNONCE

Hey Notch, husk at holde dig på afstand fra creepers.

Markus Notch Persson
  • Den 36-årige grundlægger af Minecraft stammer fra Sverige, men er pt. bosat i Beverly Hills. 
  • For tiden fungerer han som CEO for virksomheden Rubbertrain. 
  • Han er optræder på Forbes liste over verdens rigeste mennesker.
  • Han er medlem af Mensa
  • Er desuden aktiv på den elektroniske musikscene under kunstnernavnet Markus Alexei
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce