Connery

Lukas Graham - Ceres Arena [Anmeldelse]

Lukas Graham var på besøg i Århus, og fik med international kvalitet væltet sit publikum

6 ud af 6 stjerner

”Hvad satan? Drikker bandet vin uden os?” Siger en kæk Lukas Graham. Han står i bar mave med piratshorts på. Hvis man ikke vidste, hvad han lavede, havde man nok ikke gættet på, at han skaber noget af det mest storslåede musik, Danmark har spyttet ud.   

Lokationen er Ceres Arena i Århus, og aftenens omdrejningspunkt er Lukas Graham. Det bliver dog gjort klart, at det ikke kun er forsanger Lukas Forchhammer, der er i centrum, nej, Lukas Graham er nemlig en gruppe. Bag sig har han sine ”boys”, Magnus Larsson (Magnum) på bas, Mark Falgren (Lovestick) på trommer samt Kasper Daugaard på klaver. Ved siden af dem står ”The Rusty Trombones”, der giver den gas på deres blæseinstrumenter.

Salen er fyldt op, og drengenes koncert er meldt udsolgt for længe siden, Lukas Graham er en succeshistorie af de helt store, og mange fisk er svømmet under broen siden ”Drunk in the morning” blev et Youtube-hit og skabte fundamentet for fyrtårnet.

Hjemlig hygge i storslåede rammer

3..2..1.. Lyset tændes på det lille podie, der går ud fra scenen. En lydmontage fra gamle interviews afspilles: ”Tak for de 5.000 likes, det gik hurtigt” – det er 174,059 likes mindre, end de har i dag. En antik stol står på podiet, og en mormor lampe skaber stemning. Drengene får en øl, og det hele ser hyggeligt ud. Ud kommer Lukas Graham til stor brøl fra de 5.000 fans. Han gør resten af gruppen selskab i ”stuen”, og sangen ”Criminal” bliver spillet på halvakustisk manér. Take The World By Storm er næste nummer på menuen, og efter en stille start slukkes lyset.

Efter et par sekunder går det hele amok, det vilde scene lys skydes i alle retninger, og bandet er nu at finde på scenen. Energien gik fra dagligstue hygge til kæmpefest på kortere tid end Naser Khader er i et parti. Scenen er stor, men drengene fylder den godt ud. Lukas løber rundt imens Magnum følger efter. Sikke en start. Flere sange følger og det hele foregår uden slinger i valsen.

4 års jubilæum

”Tak fordi i kunne komme til vores 4-års jubilæum” siger Lukas Forchhammer, der henviser til bandets første Århus koncert på V.58 for 4 år siden. Han fortæller at rummet de spillede i, var på størrelse med afstanden imellem de to mikrofonstativer, der er sat i hver sin ende af scenen.

Beretningen bliver fulgt til dørs af hittet ”Drunk in the Morning”, og publikum skråler med som var det Danmarks nationalsang. De fremmødte afspejler også det danske samfund godt, Lukas Graham henvender sig nemlig til et enormt bredt klientel, og her ses alt fra 13-årige drenge til 55-årige lettere berusede damer.

Sangene spænder bredt, og det vibrerer mellem fest til lighter-i-vejret stemning. Et af højdepunkterne er den glade sang ”Hayo”, der giver en jamaicansk puls til salen, og sørger for happy vibes til alle. Lukas, Magnum og Lovestik smider trøjerne og især de to sidstnævnte modtager kvindeskrig. ”Jeg synes ikke, jeg modtog samme begejstring? Min mave har virkelig krævet meget arbejde, den har måske krævet 1 million øl” Siger Lukas Graham.

Et par følelsesladede sange bliver spillet, og ”Don’t You Worry ’Bout Me” skiller sig ud. Den er fantastisk velspillet. Der er fokus på saxofonen og lyden kæler for ørene. Bandet spiller så fuglene synger, det er tydeligt, at drengene har spillet sammen i lang tid. Det hele svinger.

Happy Home

Radiohittet ”Strip No More” sørger for at festen igen blusser op. Trøjerne bliver smidt op på scenen af pigerne på forreste række, og drengene svinger dem rundt imens de hopper energisk. Igen – energien på scenen er for fed. Den evige rutsjebanetur forsætter, og festen fletter hænder med sammenhold, da den smukke Happy Home spilles. Den bliver sunget til UG, og der bliver spurgt om vi har nydt koncerten. Brølet fra salen må være svar nok.

Herefter slukkes lyset og efter lidt tid vender det sejrsrige crew tilbage på scenen. En kavalkade bestående af de tre stemningsfulde 7 Years, Mama Said og Funeral lukker og slukker ballet – og hvilket bal det har været. Der har ikke været en finger at sætte på drengenes performance, venuen fungerede godt og lyden samt lyset blev udført perfekt. 


Lukas er en fyr, der ikke tager sig selv for seriøst. Med bar mave og en tilbagelænet still, synger han sange med international kvalitet. Var bandet fra USA, var de verdenskendte – men mon ikke de bliver det alligevel, deres management gruppe bærer i hvert fald navnet ”Then We Take The World" – og denne aften overtog de Ceres Arena og Århus.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce