Connery

Lasse Schulz Nielsen - Danmarksmester i Bodybuilding 2011 [Månedens Mand]

DM i Bodybuilding løb af stablen for et par måneder siden. Connery.dk bringer nu et interview med én af vinderne; Lasse Schulz Nielsen

Lasse Schulz Nielsen - Danmarksmester i Bodybuilding 2011 [Månedens Mand]
Lørdag formiddag i Danmark. Jeg står ude foran Ny Helse & Motion i Århus. Takket være vores samarbejde med Bodystore.dk har vi fået adgang til et interview med Lasse Schulz Nielsen. Her er det ikke tid til en mælkesnitte, men nærmere en proteinbar. Centret har ry for at være et af de "tungeste" (med håndvægte op til 105kg) centre i Danmark.
 
Og det er netop her den nykårede Danmarksmester i junior bodybuilding +80kg klassen, Lasse Schulz Nielsen, træner til dagligt. Vi satte ham i stævne til en snak om livet som bodybuilder, World of Warcraft og afkald på social festivitas.
ANNONCE
Hej Lasse. Først og fremmest tillykke med sejren til DM – du stod knivskarpt! Vil du ikke starte med at fortælle lidt om dig selv og din hverdag?
Jamen mine uger er faktisk ret ensformige. Jeg har mine rutiner; skolegang, træning, madlavning, afslapning og NFL. Ud over det tilbringer jeg selvfølgelig tid med min kæreste Lea (der i øvrigt sluttede som nummer 2 til DM i Classic Bodybuilding for kvinder).
 
Det kan godt lyde lidt trivielt. Føler du, du har måttet give afkald på noget i forbindelse med bodybuilding?
Ja, men ikke noget jeg ikke har været villig til at ofre. Jeg går ikke så meget til sociale arrangementer eller i byen, da jeg ikke rigtig gider længere. Derudover er jeg studerende, og her hænger pengene ikke på træerne.
ANNONCE
Lasse Schulz Nielsen - Danmarksmester i Bodybuilding 2011 [Månedens Mand]
Og så skal jeg sørge for at spise på bestemte tidspunkter i forhold til min træning. Hvert måltid tæller, så hvis jeg misser et, er det nærmest som et misse en hel dag. Det virker ekstremt, men det er min passion og det er nødvendigt at gøre sådan for at få resultater.

Hvad fik dig i gang med at træne?
Jamen jeg brækkede armen som 16-årig, hvor jeg så brugte en hel sommer på at spille World of Warcraft. Her blev jeg lidt halvfed, så da gipsen røg af, hev en ven mig med ned i det lokale center. Her trænede vi ret dårligt, men vi trænede jo. Og så har det hængt ved lige siden – med undtagelse af det halve år, jeg holdte en pause.
 
Jeg tror det, der får mig til at blive ved, er at man selv skaber resultaterne. Jeg har spillet både fodbold og andre sportsgrene på højt niveau, men hver gang det var seriøst, bakkede jeg ud. Man skulle møde op til samlinger etc. og det gad jeg ikke. Her kan jeg selv styre forløbet og træningen, og det er jeg stor tilhænger af.
ANNONCE
Lasse Schulz Nielsen - Danmarksmester i Bodybuilding 2011 [Månedens Mand]
Jamen har det altid været sådan?
Nej, slet ikke. Jeg startede vel med at træne for 5-6 år siden, men holdte en lang pause for et par år siden. Her havde jeg bare brug for at lave noget helt andet, fordi der skete så mange ting i mit liv.
 
Hvad fik dig så i gang igen?
Jeg husker det ret tydeligt. Jeg sad i bussen på vej hjem fra mit daværende arbejde, og tænkte bare: ”Nu skal jeg træne”. Da jeg kom hjem lånte jeg min mors bil, kørte ind og trænede og der ændrede min mentalitet til træning sig stille og roligt. Jeg fik mere og mere en ”bodybuilder-mentalitet”.
 
Derudover mødte jeg faktisk Lea et par uger efter i ”Ny Helse” (Ny Helse & Motion), og vi har været sammen lige siden.
 
Jamen hvordan føles det at være sammen med en pige, der træner ligeså meget som dig selv?
Det er svært at finde og for mig betyder det alt – så hende holder jeg fast i. Jeg er ikke glad for at være afhængig af andre mennesker, så det passer mig godt, at Lea måske ikke lige hjælper med maden eller træningen, men derimod støtter mig.
 
Specielt i diætperioder er støtten vigtig. Her bliver man ofte meget kedelig og træt, hvilket kan være svært at forstå for folk, der ikke træner så seriøst. Her var Lea i nøjagtig samme situation som jeg selv, så der støttede vi hinanden. Jeg kunne ikke have gjort det så godt til DM, havde det ikke været for hende.
ANNONCE
Lasse Schulz Nielsen - Danmarksmester i Bodybuilding 2011 [Månedens Mand]
Hvad fik du for at vinde DM?
Jamen jeg fik en statuette og en medalje.
 
Er der ingen penge i bodybuilding i Danmark?
Nej. Men samtidig vil jeg også hellere vinde statuetten end 50.000 kroner. Det kunne være fedt at vinde 50.000, men de forsvinder; statuetten vil altid være der, og den kan jeg se tilbage på om 50 år. Jeg ville konkurrere for ingenting, hvis det var det.
 
Hvad har du så af fremtidsplaner?
Drømmer om at vinde overall (alle vinderne i de forskellige klasser konkurrerer mod hinanden om at være den bedste atlet til DM på tværs af klasserne). Derudover har jeg en drøm om at blive professionel – altså internationalt. Men det ligger måske fem-seks år ude i fremtiden.
 
Lige nu og her er mit umiddelbare mål at ende i top tre i den klasse, jeg stiller op i til næste års DM – uanset hvilken klasse det bliver.
ANNONCE
Lasse Schulz Nielsen - Danmarksmester i Bodybuilding 2011 [Månedens Mand]
Lasse, har du overvejet at tage steroider eller har du prøvet dem?
Nej, det har jeg ikke. Jeg bruger en masse kosttilskud fra Bodystore; carbs (kulhydrater i pulverform, red.), whey (proteinpulver), kreatin og så videre, men jeg benytter mig ikke af medikamenter.
Jeg forsøger at komme så langt, jeg kan med det, jeg nu engang har at gøre med.
 
Jamen så vil jeg sige tusind tak for snakken og held og lykke frem over
Selv tak og tak skal du have.
ANNONCE
Blå bog
Navn: Lasse Schulz Nielsen
Alder: 22 år
Hjemby: Fredericia
Bopæl: Højbjerg, Aarhus
Højde: 186cm
Vægt: 120kg off-season
Status: I et forhold med Lea gennem to år
Bedrifter: Vinder af DM i junior BB +80kg 2011. Nummer 4 i -100kg klassen overall
Del

Seneste nyt

Annonce