Connery

Lækre kufferter og gode tips

Læs med hvis du trænger til at opgradere dit rejsegear

En god kuffert holder i årevis, heldigvis. Det betyder at vi slipper for at skulle ud og erhverve os en ny, hver gang det er ferietid.

Men uanset hvor god en kuffert er, er det nødvendigt at den passer til ens behov. Hvis man rejser meget, er der en række egenskaber, som man hurtigt finder kvalitet i:

Rejser du let og med fly, måske primært småture i forbindelse med forretningsrejser, så er størrelsen en vigtig ting - en trolley eller spinner der passer med de fleste luftselskabers kabinestørrelse (55cm x 40cm x 20cm), vil spare dig for værdifuld tid i check-in mødetider, afhentning af bagage og ikke mindst: Problemer med forsvunden bagage. 

Gode hjul og gerne så mange som muligt! Den klassiske læderkuffert uden hjul, er for længst blevet erstattet af 2-hjulede trolleys og 4-hjulede spinners i både bløde og hårde varianter. Et par hjul letter belastningen til og fra destinationen, det er også medvirkende til at kufferten bliver stående på samme sted, når den skal være stillestående. 4-hjulede spinners er især en fordel i tætpakkede lufthavne og områder hvor der kræves hurtig og pladsbesparende manøvrering. En 2-hjuler med fikseret retning har en langt større drejeradius, end en 4-hjulet spinner med drejehjul.

Rejser man let og primært med tøj som bagage, er de bløde versioner ofte super-lette og giver mulighed for mere oppakning, hvis der arbejdes med vægtrestriktioner. Hvis man har mere skrøbeligt grej som kamera og laptop pakket ned, enten på bilferie i ujævnt terræn eller hvis kufferten skal forbi bagage-folkenes hårdhændede behandling i lufthavnen, så er en hardcase kuffert anbefalelsesværdig. 

Pris og kvalitet hænger sammen. Det siger næsten sig selv, men en billig (500 kr) trolley fra Bilka, har rent faktisk oftest ringere hjul, lejer og lynlåse end en high-end sag fra din nærmeste taskebutik. 

Genkendelighed. Mange kufferter er sorte som kul - vælger du en kuffert der skiller sig ud i enten farve eller form, er den hurtigere at finde på bagagebåndet, og risikoen for at en fremmed i forvirring tager din kuffert, bliver minimeret. 

Sikkerhed: Vælg en kuffert med kombinationslås eller køb en ekstra lille kufferthængelås. Det forhindrer selvfølgelig ikke folk i at stjæle din kuffert, men det forhindrer kuffertfikserede "lomme"-tyve i at stikke deres lange fingre i dit grej.

Seneste sikkerhedstiltag, der er rullet ud fra en række producenter, er små GPS/GSM-trackere, der kan aktiveres fra din telefon, hvis din kuffert pludselig er væk. TrakDot er et lille startup der har specialiseret sig i den gadget, men også schweiziske Victorinox er med på teknologien. 

ANNONCE
Lækre kufferter og gode tips

Delsey Vavin Securite Kabinekuffert

En flot minimalistisk spinner med 4 dobbelthjul, to TSA-godkendte komninationslåse og et ultralet hardcase design i polycarbonat. Den vejer 3,5 kilo.

Kufferten findes i rød, sølv, og grafitgrå (som på billedet)

Mål 55x40x20cm

Pris: 1.599,- kroner

Find nærmeste forhandler på Delsey.com

ANNONCE
Lækre kufferter og gode tips

Samsonite Uplite Kabinekuffert

Skal du have ultra letvægt og en anelse ekstra farve på tasken? Uplite trolleyen er en nyhed fra Samsonite. Kufferten vejer kun 1.8 kilo, et mål der opnås fordi kufferten primært er konstrueret af slidstrækt nylon. Den har to yderlommer så det er let at komme til eventuelle rejsedokumenter og er også udstyret med en TSA-godkendt kombinationslås. Målene lyder på 55x35x23cm.

Pris: 1.399,- kroner

Forhandles blandt andet på Samsonite.com

ANNONCE
Lækre kufferter og gode tips

American Tourister Star Wars Spinner, Kabinekuffert

Sorry, jeg har simpelthen svært ved at lave grejlister, uden at støve Star Wars-variationer op! Jeg er arbejdsskadet. 

Hvis du er typen der gerne vil skifte kuffert fra tid til anden, er American Tourister et godt bud. Mærket er en anelse billigere end de øvrige nævnt her i artiklen. Hvis nu den næste Star Wars film rammer bunden, kan det godt være at Storm Trooperen står for udskifting. Men alt andet lige, er dette i hvert fald en kuffert der er hamrende let at spotte i lufthavnen!

Det er en hardcase spinner med hårde dobbelthjul, Den er udstyret med en enkelt kombinationslås i siden, og har bærehåndtag både på top og side. 

Pris: 1.199,- kroner

Spottet ved Neye

ANNONCE
Lækre kufferter og gode tips

Victorinox Spectra 32, Stor kuffert

Mærket der gennem evigheder har produceret verdens mest famøse multitool; schweizerkniven, er også med på kuffertbølgen. 

Victorinox Spectra 32 har en god størrelse til bilferien, og måler 82x55x27cm. Her i den klassiske røde farve, der går igen i mange af deres produkter. Kufferten quick-access kombinationslås og Bag Tracker program. Vægten: 4.6 kilo.

Pris: 3.520,- kroner

Nærmeste forhandler: Victorinox.com

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce