Connery

Kung Fu Hustle

En film der overskrider alle grænser for visuel formåen og tjekkede tricks!

6 ud af 6 stjerner
Kung Fu Hustle, regionskode 2

Kina/Hong Kong 2004


Instruktør: Stephen Chow

Medv: Stephen Chow, Xiaogang Feng, Wah Yuen, Zhi Hua Dong, Siu-Lung Leung, Kwok Kuen Chan, Chi Chung Lam, Qiu Yuen, Kai Man Tin

Genre: Action/komedie/martial arts/sci-fi

Billedformat: Widescreen)

Lyd: DTS/Dolby Digital

Længde: 95 min.

Distributør: Universal

Releasedato: Iz on da street dawg!!
ANNONCE
Kung Fu Hustle
Hvad var det LIGE jeg var overværede til hér - ja det savner jeg for en gangs skyld ord til at beskrive! Men det er jo min forbandede pligt at prøve - så here goes:

Man tager lige dele super-sublim kung fu, fjollet kinesisk slapstick, fræsende vanvittig Tex Avery-lignende screwball-komik, forvirrende formationer af quiksteppende kriminelle, enkelte klatter splatter som i "Bad Taste", muskelstærke medvirkende med mildt sagt forbløffende, stærkt overnaturlige kræfter, en ætsende ond bande af øksesvingende ødelæggere - megamixer alle disse modsatstrittende, konceptuelle energiblokke, - og, voilá: - En massivt crazy, lettere psykedelisk nyklassiker med enormt kultpotentiale er støbt!

Vi befinder os i Shanghai i 1940erne. Et fattigt byområde slås mod terror og afpresning udøvet af den onde "Axe-Gang", hvis medlemmer nyder at optræde iklædt pingvinfrakker, høje hatte - og økser. De underpriviligerede arbejdere og handlende synes chanceløse mod de hardcore organiserede kriminelle, men men men...
ANNONCE
Kung Fu Hustle
Udhold filmens første halvdel, hvor den lettere deliriske, flat-out fjollede kinesiske humor dominerer - og du vil blive fyrsteligt belønnet i de sidste tre kvarter, hvor antallet af kampscener, brawls & brutale beatdowns accelererer voldsomt. Hvad siger du til human beings, der kan løbe stærkere end biler kører?! Flyve gennem luften og ud i fjerne galakser som fuckin' Supermand?! Smadre beton og hærdet stål med hårdhændede håndkantslag?! Anvende sig selv som organiske projektiler, der smækker skaller, knækker Paller og flækker ALLE de kranier, de kommer indenfor et ben eller en arms længde af?!

Hvis du synes alt det her lyder FOR vildt, FOR opgejlet - ja så tager du fejl! Det er ALT for vildt! De gale scenografer og effektfolk begår ganske enkelt audiovisuelt overkill så det basker - et vanvid der galopperer grænseløst, og peaker i det afsluttende opgør mellem en tudsegammel, ætsende ond kung fu-troldmand, hyret af Økse-Banden til én gang for alle at få sat en stopper for de obsternasige og stærkt stridbare indbyggere i den tilsyneladende utæmmelige bydel, og sidstnævntes håb og helt. Han er om nogen en lynkineser (I know, cheap point, but it's late in the night folks!), og har en kampstil, attitude og fremtræden, der i den grad leder tankerne hen på den hedengangne helt - Bruce fuckin' Lee.

Og SÅ - detonerer A-bomben foran dine ydmygt undrende eyeballs - Sitrende syge stunts, brutal, blodhøstende bokse-ballet, vild og voldsom virtuel vandalisme. Du bliver vidne til optrin JEG i hvert fald ikke har set på film før - eller noget andet sted for den sags skyld(!). Jackie Chan og Matrix-akrobaterne ligner bovlamme, senile og stillestående pensionister ved siden af denne spektakulære opvisning i pure madness.

Men Kung Fu Hustle er mere end alt dette - som om det ikke var mere end nok! - Filmen er Spaghetti-western moods parret med US-gangstaflick-flavour, fantastisk kamera-arbejde, superbe effekter, stemningsfuld musikalsk ledsagelse. Alt i alt et grænseoverskridende æstetisk, flyvende baglæns cirkelspark lige i din chok-inficerede hjernemembran.

Jeg har ikke mere at tilføje.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce