Kong: Skull Island [Anmeldelse]

Guess who’s back, back again…9. marts, 2017 - kl. 14:22
Forfatter: Dennis Stanley


Synes godt om Connery.dk

Del artiklen

3.3333333333333
CONNERY.DK giver:

4 ud af 6 ninjaer
Kong: Skull Island - Trailer
Del videoen med dine venner
Warner Bros. Pictures

The Island

Året er 1973. Vietnamkrigen raser på 17. år og befolkningens tiltro til Washington har ramt et nyt lavpunkt. En hemmelig organisation ved navn Monarch, ledet af den højtstående embedsmand Bill Randa (John Goodman) tager på en ekspedition til den sagnomspundne Skull Island, der ligger i det indiske ocean, vest for Sumatra. Formålet er at kortlægge området og undersøge, hvad der gemmer sig på øen. Med sig har Randa den forhenværende soldat James Conrad (Tom Hiddleston), Løjtnant Preston Packard (Samuel L. Jackson), krigsfotografen Mason Weaver (Brie Larson), samt et hold marinesoldater og geologer. Det er bestemt ikke nogen diskret ekspedition og før de ved af det, har de vækket flere af øens beboere.

Warner Bros. Pictures

Kong; The 8th Wonder of the World!

En af dem er øens konge, en 100 meter høj, frygtindgydende gorilla ved navn Kong. Han er øens vogter, så da Randas folk invaderer øen og begynder at lave prøvesprængninger, tvinges han til at forsvare sit territorium og beskytte øens øvrige beboere.

Warner Bros. Pictures

Look, Larry. Have you ever heard of Vietnam?

Kong: Skull Island er en anti-krigs film forklædt som en krigsfilm og symbolikken er til at tage og føle på. Her er menneskene de virkelige monstre, krigsliderlige og hævngerrige og Kong den ufrivillige fjende, ganske som bønderne fra Vietnam, der ikke en gang var klar over, at der var krig.

Warner Bros. Pictures

The horror… the horror…

Instruktøren Jordan Vogt-Roberts gør klogt i at holde spilletiden under 2 timer, for der er trods alt grænser for, hvor længe man kan holde ud at se på, at soldater massakrerer naturen og kæmpemæssige monstre slås i drabelige kampe, hvilket stort set er filmens handling. Vogt-Roberts vælger nemlig at skære historiens 3. akt, hvor Kong traditionelt kommer til New York, helt væk og fokuserer udelukkende på menneskets besættelse af død og ødelæggelse.

Warner Bros. Pictures

It was Nepalm killed the beast

Jeg er meget stor fan af Peter Jacksons mere traditionelle udgave King Kong fra 2005. Ja, den er lang og sentimental og der er alt for mange monstre med i den, men den havde hjerte og sjæl, mindeværdige karakterer og en karismatisk Kong. Alt sammen noget Kong: Skull Island er fuldkommen blottet for og derfor bliver denne udgave af Kong, aldrig rigtig nogen King.

Drengerøvsfaktor og teknisk info:

Drengerøvsfaktor: 80%

 

Teknisk information:

Original titel: Kong: Skull Island

Land: USA/Vietnam, 2017

Instruktør: Jordan Vogt-Roberts

Medv.: Tom Hiddleston, Samuel L. Jackson, Brie Larson, John C. Reilly, John Goodman,

Genre: Action/Adventure/Fantasy

Billedformat: 2.35:1/3D/IMAX

Lyd: Dolby Atmos/Datasat/SDDS/12-Track Digital Sound/Dolby Surround 7./IMAX 6-Track

Spilletid: 118 min

Dansk bio premiere: 9. marts 2017

Distributør: Warner Bros. Pictures

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Dennis Stanley Følg på: Facebook Instagram Twitter Blog

Kan lugte et dårligt plottwist på kilometers afstand. Det er svært at finde nogen der har set lige så mange film!!

Vil du skrive for os?

Synes godt om connery.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen