Connery

Kom godt i gang med streaming

Overvejer du en karriere indenfor gaming? Så er det bare om at komme i gang.

Vi er mange der har gået og drømt om en karriere indenfor gaming-industrien, at få lov til at arbejde med spil, må jo være en af de sjovere ting man kan komme til her i livet?

Indtil nu har det dog for de flestes vedkommende betydet, at man skal kaste sig ud i enten programmering, grafik eller noget med kommunikation - og selvom det er indenfor gamingindustrien, har det stadig ikke selve spiloplevelsen som det centrale. Indtil industrien omkring streaming for alvor tog fart. Med Twitch og Youtube kan alle der har mod på det, nemlig forsøge at danne sig en karriere, der er direkte koblet op på det helt centrale: At spille spillene. 

Og uanset om man drømmer om at blive den næste PewDiePie (Seriøst, hvem kunne ikke tænke sig en del af hans 100 millioner-kage?), og spille for at underholde folket - eller om man skal være den næste E-sportskæmpe på et professionelt hold som Ninjas in Pyjamas, så er man nødt til at have det rette udstyr for at komme i gang. 

Man er selvfølgelig også nødt til at besidde et vist flair for de spil man nu kaster sig ud i, men man kan være nok så god: Hvis ikke man viser det frem til omverdenen, bliver det svært at komme videre. 

ANNONCE

Og hvilket udstyr har man så brug for?

Hvis du vil i gang med at formidle dine fantastiske gaming-skills til omverdenen, har du brug for at tilføje et par opgraderinger til dit eksisterende system. Et sted der giver dig de rigtige forudsætninger for at komme i gang. Og gadgets der hjælper dig med det helt essentielle i formidlingen: Kommunikationsudstyr! 

ANNONCE

Omgivelserne:

Et rum med både plads omkring dig, og ro. Du gider ikke rigtigt se på folk der sidder og gamer fra et lille hjørne, der er stakket op med tomme dåser energi-drik og en uredt seng i krogen. Derfor er det vigtigt at have plads nok, til at kunne skabe et uforstyrret område i kameraets synsfelt. Der skal også være stille. Hvis du sidder op af et åbent vindue ud til en trafikeret vej, får dine seere en dårlig oplevelse. Men baggrundsstøj er ikke det hele - akustikken i rummet spiller også ind. Hvis du har bare vægge og trægulve bliver lyden kastet rundt på en dårlig måde. Her kan man vælge at isolere lokalet med skumplader på loftet, eller måske - som PewDiePie himself, ved at dække en del af rummet af med lydisolerende paneler. Men et godt gulvtæppe kan også gøre fine ting for akustikken. 

ANNONCE
PR-foto - Kom godt i gang med streaming PR-foto

Mikrofon:

En god mikrofon er mega vigtigt. En indbygget mikrofon i en laptop får dig ingen vegne. Den er ligger både under for vibrationsstøj fra blæseren, dårlige komponenter og ofte en meget dårlig placering. Derfor er du nødt til at investere i en standalone mikrofon. 

Mikrofoner er en hel videnskab i sig selv, og man kan få alt fra et par hundrede kroner op til mange mange tusinde kroner. Men hvis du lige er gået i gang, har du måske ikke lyst til at hælde hele børneopsparingen i udstyret. Og det er også langt fra nødvendigt. En fornuftig USB-mikrofon kan anskaffes til omkring en tusindkroneseddel. 

En af de mikrofoner man ofte støder på, på streamingkanalerne, er Yeti-mikrofonen fra Blue Microphones. Grunden til at Yeti er et populært valg, også for podcastere, er kombinationen af lydkvalitet, simpel betjening og prisniveauet. Og så er den også designet med lidt af en retro-feeling, der giver den en fed profil. 

Den har knapper til direkte regulering af volumen, gain, og indspilningsmode. De fire indspilningsindstillinger gør det muligt at veksle mellem direkte (cardioid), stereo, omnidirectional (god til interviews, eller konference-opkald) og bidirectional. Derudover, og det her er ret lækkert: Man kan koble et sæt headphones direkte til mikrofonen, så man altid kan lytte med, og få en fornemmelse for om der er for meget baggrundsstøj, eller om ens stemme er for lav eller høj, i forhold til den pågældende optagelse. 

En Blue Yeti mikrofon koster godt nok omkring 1300 kroner, men så er man også godt udstyret med en mikrofon, der både kan bruges af nybegynderen og den professionelle. Fik jeg nævnt at den ser cool ud?

Er Yeti ’en lidt over budget, er Snowball fra Blue også et godt sted at starte. Her får man ligeledes Blues signaturlyd, om end lidt færre features og optagevalg. Til gengæld slipper du kun med ca. 500 kr.

Se mere om mikrofonerne her: Bluemic.com/gaming/

ANNONCE
PR-foto - Kom godt i gang med streaming PR-foto

Kamera:

Du kommer ikke ud over det. Folk vil se mennesket bag. Men hvad skal man vælge? Et webcam, et fullblown videokamera eller måske et DSLR? 

Jeg ved godt hvad jeg foretrækker. For det første: Du ser ikke mange folk der render rundt med videokameraer længere. Det er primært forbeholdt professionelle produktionsselskaber, der har nogle helt specielt høje krav til optagelserne - og specielt høje budgetter til at indkøbe udstyr. Video-optagelse med DSLR-kameraer er forholdsvis let, men det er ikke just let at stille an ved et gaming-setup + hvis du streamer kan det også hurtigt kvæle forbindelsen, hvis du laver en forkert opsætning. Når vi optager på redaktionen, er det en lige kombination mellem DSLR-kamera og iPhones. Men når det kommer til streaming - in your face optagelser fra en computerskærms perspektiv, er der et rigtigt - og forholdsvis billigt setup: Et HD webcam. Simple as that.

Logitechs C920 har gennem en længere periode været et af de mest brugte kameraer til streaming, og også vundet en del anerkendelse. Det optager i 1080p, et bredt synsfelt og en ganske hurtig auto-fokus. Og så er det billigt. 749,- kroner står det i.

Action.  

ANNONCE
Kom godt i gang med streaming

Høretelefoner: 

Et par gode høretelefoner kommer til deres ret, i det øjeblik du begiver dig ud i livestreaming. Hvis du har brug for at kommunikere med dine medspillere, dine modstandere - eller dine seere, er du nødt til at kunne høre dem. Og, selvfølgelig kan du ikke bare brage deres stemmer ud gennem højttalere - that's a no go. 

Der er mange steder at starte - en kablet forbindelse er nok at foretrække, så du får den mest præcise gengivelse. Her er smag og behag jo en vigtig indikator, men hvis vi skal blive lidt i samme univers som mikrofonen, er Lola-headsettet fra samme producent et oplagt valg.

De specialfremstillede drivere sørger for en ekstrem nøjagtig lydgengivelse, og store kabinetter bag driverne maksimerer luftvolumen omkring driverne. Det giver et fuldendt og harmonisk lydbillede, hvor de lave frekvenser er stramme og kraftige, mellemtonerne velartikulerede og de høje frekvenser tilpas vidtrækkende.

Det har et ret iøjnefaldende design, med et bøjlesystem der har hentet designinspirationen fra F1-universets affjedringssystemer. Det gør headsettet meget behageligt at bære, også over timelange sessioner. 

Læs mere her: Blue Lola

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce