Connery

Kender du en person, der er forarget?

Linjen mellem kunst og virkelighed er skræmmende tæt.

Youtuberen AwakenWithJP har længe lavet stereotypiske parodier af idioter fra alle lejre.
Hans hitlist inkluderer bl.a. crossfitteren og Bitcoin-investoren, men i videoen om social justice warriors leverer han den mest akkurate beskrivelse af en irriternede subkultur. 

Dem der ikke er bekendt med begrebet social justice warriors eller SJW, som det ofte er forkortet, kender dem ofte på deres adfærd, skønt de ikke kender dem ad navn.
SJW'er er de mennesker i blandt os, der er forargede... Forargede over at du ikke forstår deres holdning. Forargede over, at du er uenig med deres holdning. Forargede over, at du ikke straks tilkendegiver, at de har ret.

De er lidt ligesom de små gakkede gremlins, for hvad end du gør må du ikke made dem efter midnat og du må absolut ikke antage deres køn.
Faktisk er de lidt ligesom agenterne i 'The Matrix'; når du ser en, skal du vende dig om med det samme.

ANNONCE

Test dig selv:
Er du en social justice warrior?

Spørgsmål 1: Efterlader du vrede kommentarer på nettet?
Det er ikke endegyldigt, men såfremt du er en af de mange mennesker, der har behov for at forkynde dit budskab og forventer, at andre mennesker er enige med dig, er der stor sandsynlighed for, at du er en social justice warrior.
Eller en DF-vælger.

Spørgsmål 2Er du a) korthåret, ofte iført skovmandsskjorte og overvægtig, men insisterer på at 'fat is beautiful', eller b) du er ikke vant til at folk er uenige med dig og i de tilfælde, hvor de er uenige, reagerer du hysterisk ved at råbe eller ved at græde og udtrykke, hvor 'unfair' verden er? 
Hate to break it to you, kiddo.. Men du er sandsynligvis det, mange ville betegne som et snefnug.

Spørgsmål 3Du er god til at identificerer problemerne i denne verden, men byder ikke ind med holdbare løsninger. 
Et klassisk træk ved enhver SJW'er er, at de er hamrende dygtige til at se, hvordan du/samfundet tager fejl. 
De har dog ikke løsninger på problemstillingerne. Lad os eksemplificere det.

SJW: "Køn er et socialt konstrueret begreb. Vi burde ikke lade os definere af begreber som 'mand', 'kvinde' og 'intetkøn'."
Connery: "God pointe SJW, men hvordan håndterer vi sikkerhedsproblemerne, der opstår som følge af, at alle kan klassificere sig som de har lyst?"
SJW: (Temperamentet begynder at koge) "Hvad mener du?! Siger du, at der er en trussel på din sikkerhed, at folk er frie fra dine samfundsopstillede normer?"
Connery: "Forestil dig at politiet skal udarbejde en efterlysning af en forsvunden person eller lave et signalement af en forbryder - uden at antage eller bruge detaljer om personens køn. Det er nødvendigt at ordensmagten har fyldestgørende oplysninger, som en del af bekæmpelsen af bl.a. terrortruslen."
SJW: "Du er en homofobisk racist." [Sætter sig ned for at skrive et blogpost eller lave en video om, at de er blevet udsat for et verbalt overgreb]  

Spørgsmål 4Ord som 'normative kønsstrukturer', 'patriarkiet', 'voldtægtskultur' , 'mikroagression' og 'undertrykkelse' er flittigt i brug, når du udtaler dig.
Disse ord definerer ikke en social justice warrior, da de kan finde vej til enhvers ordforråd. Det forholder sig dog sådan at SJW'er bruger dem hyppigere end os andre.

Spørgsmål 6: Du har vundet mange diskussioner på nettet med følgende bemærkninger: "Du er en... 'racist', 'misogynist', 'islamofob', 'homofob', 'nazist' etc."
Hvis du ofte finder at dine modstandere er ignorante og at det ville være at foretrække, hvis de var mere som dig i kombination med at ovenstående ord bruges til at afslutte diskussioner, så er du definitely en SJW.

SJW'er vinder deres diskussioner ved at angribe deres modstanders moral. Ved at miskreditere deres modstanders moral, føler de at de har vundet argumentet. 
Dette eksemplificeres ved idéen om, så snart jeg har sagt at du er misogynist, mister dit argument al værdi og jeg får ret - også selvom du bruger fakta til at underbygge din påstand og jeg ikke gør. 1-0 til SJW.

Spørgsmål 5Du bliver forarget over ovenstående spørgsmål.
Hvis du i dine harme over spørgsmålene har formået at overse, at rækkefølgen af spørgsmålene er byttet om siger jeg ikke, at du er et snefnug men... hvis det går som et snefnug og lyder som et snefnug, så er det sandsynligvis et snefnug.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce