Connery

Kaali Nordic Food: Alternativ velsmag går til klingen på Caféburger-epidemien

Bæredygtighed og økologi for alle pengene.

Mens flere og flere burger joints dukker på på kortet rundt omkring i det danske land, så er det rart at se, at visse restauranter og caféer går i andre og mere vovede retninger. Don’t get me wrong, den klassiske fortolkning af Caféburgeren er aldrig af vejen, men den ædle madkunst har flere tricks i ærmet.

Lørdag d. 14. åbnede Kaali Nordic Food dørene for sultne gæster i de gamle lokaler af Café Cille på Frederiks Allé i Århus. En hyggelig, intim atmosfære med minimalistiske elementer og en overskuelig menu. Kvinden bag, Karina Kongsted, har trukket på sin erfaring som blandt andet ernæringsekspert, og giver den forbipasserende fodgænger mulighed for at erkende, at sund mad ikke nødvendigvis er lig med kedelig kylling, ris og grøntsager.

Trods navnet Kaali, finsk for ’kål’, er dette netop ikke en helsebutik, som afsværger alle potentielle risici på fedtskalaen, men derimod en måde at illustrere, at velsmag blot handler om at kende sine råvarer. Et besøg hos Kaali Food giver ikke blot plusser i bogen i forhold til sundhed og ernæring, men selve caféen drives af vindenergi, emballage er bionedbrydeligt og hele konceptet er baseret på bæredygtighed. Menuen sammensættes af årstidens råvarer og udvalget på menukortet skifter derfor alt efter sæson. 

ANNONCE
Kaali Nordic Food: Alternativ velsmag går til klingen på Caféburger-epidemien

Vi tog et kort visit forbi Kaali, hvor jeg personligt blev ret forelsket i deres koncept – ikke som et forsøg på at pudse glorien i forhold til økologi og bæredygtighed, men rent ud sagt fordi det smagte skønt. Den klassiske kyllingesandwich, som ofte er gennemsnitlig rundt omkring på den almene café, er her skabt ud fra en kylling, som de selv har kogt og plukket – dernæst indpakkes kødet i frisk grønkål, stegte svampe, trøffel mayo, samt en interessant brødvariant med diverse nye og gamle melsorter. Selvfølgelig skyllet ned med en afkølet havtorn-juice. 

”Vi går op i, at råvarerne er friske og leveret af lokale leverandører. Man kan måske sige, at vi laver en lidt moderne form for ’mormor’-mad – alt laves fra bunden med omhu og kærlighed for råvarerne.” 

- fortæller Karina, mens jeg har lidt svært ved at tage øjnene fra min sandwich..

Den omskiftelige menukort er en sikker vinder med kommende, nye overraskelser sæson efter sæson – hvad enten man er til øllebrød på en lørdag eller en hurtig, men ikke fastfood-sandwich på farten.

ANNONCE

Kaali Nordic Food

Hjemmeside

Facebook

Menukort

Del

Seneste nyt

Annonce