Connery

Julesnaps 2011 - den store test af juleakvavit

Årets store jule-snapse-test. Det var en mørk og stormfuld aften!

Julesnaps 2011 - den store test af juleakvavit
Det skete i de dage i december éngang. At julefrokosten skulle holdes, og snapsehanen var lang.
 
Godt jeg ikke blev dansk rapper, det ville have været noget lort. Til gengæld har jeg taget teten, og BLINDtestet snaps til årets første julefrokost (hvor ellers). 7 tilfældigt udvalgt snaps udelukkende vurderet på smagen, og om kvinderne kan være med. Den ultimative guide til, hvad du skal tage med til din julefrokost i weekenden!
ANNONCE
Julesnaps 2011 - den store test af juleakvavit

1. Bornholmer Juleakvavit

Med en rund smag af Nellike og appelsin, der ikke brænder indgangen til din mavesæk fuldstændig i smadder. Ryger Bornholmer Juleakvavit direkte ind på en første plads. Det er stadig en lille skarp, men skal vi vælge mellem alle flaskerne i testen, er det Bornholmer Juleakvavit vi helst vil hælde indenbords, når vi er i gang med at drikke onkel Tonny under bordet.

Pigernes vurdering: De sluger frivilligt hele glasset, det må siges, at være første skridt mod succes!
ANNONCE
Julesnaps 2011 - den store test af juleakvavit

2. Bryggeri Skovlyst Julesnaps

Med en smag af enebær, blåbær, humle/citrus ,birketræ ,jordbær/brændenælde, hyldeblomst, lavendel/appelsin, æble, havtorn, akaciehonning og mirabelleblomst er det lagt i ovnen til den helst store smagsoplevelse. Kanel står desuden også højt på smagsløgene.

Denne variant er på én måde fortryllende, på samme tid så kvalmende, at man vil have mere.

Hvorfor så kun en anden plads, spørger du klogt? – Fordi vi ikke kunne vurdere, om vi ville kunne fortsætte med at hælde den i løgneren, uden det blev for meget af det gode.

Bemærk, at den kun kan købes hos Bryggeriet og ikke i butikkerne.

Pigerne vurdering: Den her smager virkelig af jul, og det er lige før, vi vil sige vi kan lide snaps.
ANNONCE
Julesnaps 2011 - den store test af juleakvavit

3. Julesnaps fra Trolden Distillery

Med en smag af sterneanis, appelsinskal, kommen og lagret på egetræsfade, fremstillet i en håndbanket kobberkedel, ryger Troldens Julesnaps 2011 ind på en flot 3. plads.

Michael, som styrer Troldens Bryghus og Troldens Distilleri vil nok tæve os, men vi fik alle et flash back med en snert af Tequila – men det er bestemt ikke kun dårligt, når det kommer til hunkøn.

Pigernes vurdering: Den smager lidt af noget vi kender? Hvad er det nu? – Ahh er det Tequila! Skal vi ikke prøve den med citron og salt som en body-snaps?
ANNONCE
Julesnaps 2011 - den store test af juleakvavit

4. Aalborg Juleakvavit

47% efter gammel recept, der kan spores tilbage til 1800 tallet. Dild, fennikel, kanel og appelsin samt et præg af kommen.

At noget er gammel tradition, betyder ikke altid, at det er godt. I forhold til Aalborg’s Juleakvavit, fører det desværre kun ind på en sidste plads.

Den er simpelthen alt for skarp, og hvis du vil håbe på, at se en villig kontordame på kopimaskinen senere på aftenen, er det ikke efter en Aalborg akvavit – den holder hun sig nemlig fra.

Pigernes vurdering: Arrgh.. Den var virkelig krads. Den hopper vi over!
ANNONCE

2 underdogs

Et par af vores kontakter på distillerierne, så sig ikke for fine til, at sende et par ekstra flasker med. Det er ikke juleakvavit, men vi tog dem med alligevel. Her er resultatet.
Julesnaps 2011 - den store test af juleakvavit

Aalborg Nordguld

Den har været flere millioner undervejs. I hvert fald noget af den, for den indeholder et destillat af ægte rav.

Smagen er kommen, fennikel, dild, harpiks, fyr og citrus, og så er den lagret på spanske sherryfade.

– Skulle denne på bordet sammen med Jule Akvavitterne, så ville den ramme ind som en 4. plads før Bornholmer traditionsakvavit og Aalborg Juleakvavit.
ANNONCE
Julesnaps 2011 - den store test af juleakvavit

Bornholmer Traditionsakvavit

En gylden akvavit på 42% med fyldig, blød smag. I pressematerialet skriver de også behagelig, så det tager vi, da med her også.

Den er skarp, og skal den vurderes i forhold til forhold til julesnapsene kommer den på en fin 5. plads. efter Aalborg Nordguld, men før Aalborg Juleakvavit.
ANNONCE

Konklusion

Sådan, there you have it! - Vores uvidenskabelige test af små skarpe til julebordet. Nu ved du, hvilken flaske (r) du skal købe og tage med, for at din julefrokost bliver en succes på alle måder!

Læs i øvrigt mere om snaps hos Wikipedia her
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce