Connery

Joel Lambert, en bad-ass besøgte København

Mød Navy Seal soldaten der tager dig med på Manhunt!

Scenen er sat  på caféen i Skt. Petri Hotel, i det indre København. Udenfor ligger der sjappet sne i en blandet mikstur af brun og hvid. Inde i varmen har jeg sat mig til rette med en kop skoldhed kaffe. Overfor mig sidder den perfekte kombination af Hollywood og Navy Seal, selveste Joel Lambert. Her er en mand stået i frontlinjen, i kampen mod terror og som har kæmpet i lande som bl.a. Kosovo og Afghanistan. En rigtig amerikansk bad-ass.

Baggrunden er, at Discovery Channel har lavt et nyt program, kaldet Manhunt, hvor Joel Lambert skal flygte igennem nogle af de vildeste og farligste områder på jorden, med så lidt oppakning som muligt, mens han bliver jagtet af militære elitestyrker.  Joel er i København for at lave PR for showet og jeg var så heldig at få lov til at interviewe ham. Mit mål var at finde ud af hvem manden bag denne 'bad-ass' var?
ANNONCE
Discovery - Joel Lambert, en bad-ass besøgte København Discovery

Se frygten i øjnene og overkom den

Nogle gange kan en historie påvirke os så meget, at vi begynder at frygte det. Hvem har ikke haft tvivl om at fyre krudt af nytårsaften, efter historien om en ung knægt, der mistede synet. Eller haft frygt for at svømme i havet, fordi et andet menneske blev ædt af en haj! Sådan var det ikke for Joel.
"Da jeg var omkring 10 år gammel, kom min fars ven på besøg til middag. Da vi rykkede ind i stuen, fortalte min fars ven om en oplevelse, han havde haft i hæren. Han fortalte om , hvordan de havde bundet hans fødder og hans hænder på ryggen, hvorefter de havde smidt ham i den dybe ende i poolen, som han så skulle overleve. Han slugte en masse vand, besvimede og de måtte hive ham op og genoplive ham. Da de spurgte ham, om han ville fortsætte, havde han sagt nej. Det synes jeg var en uhyggelig historie. Jeg elsker at hoppe i poolen og vandet, men det her var noget af det mest uhyggelige jeg nogensinde havde hørt", fortæller Joel Lambert. Men det afholdt ham ikke fra mange år senere at se den frygt i øjnene og melde sig ind i hæren.

"Da jeg var 21-22 år gammel blev jeg rastløs. Jeg gik og tænkte "hvad er det jeg  laver?" Jeg havde brug for noget, der kunne udfordre mig. Det gik mig meget på. Jeg tænkte på "hvad skræmmer mig mest?" Det var dén historie. Hver gang jeg gik i vandet fra da, af tænkte jeg på, hvordan det måtte være at blive bundet og smidt i poolen på den måde. Så jeg skaffede mig nogle bøger og begyndte at lave research. Jeg troede ikke på, at jeg kunne klare det og fordi jeg troede, jeg ikke kunne, så var det dét, jeg skulle gøre. For at udfordre mig selv. Så jeg solgte alle mine ting, flyttede ind i en lille lorte et-værelses lejlighed.  Hver morgen stod jeg op kl. 5 og tog et koldt bad for at vende mig til det kolde vand. Jeg begyndte på et sindssygt træningsprogram, hvor jeg lavede 100 arm- og mavebøjninger hver morgen. Jeg løb, jeg svømmede og meldte mig ind i hæren med ét mål at gennemføre det ekstrem hårde vandtræningsprogram og blive en Navy Seals . Jeg klarede det, men kom til skade flere gange. Jeg brækkede bl.a. begge mine ben og en af mine venner døde i poolen, lige ved siden af mig. Det var en meget intens træning. Men jeg klarede det og det ændrede alting. Det ændrede mit DNA. Det ændrede mit syn på livet".
ANNONCE
Courtesy of Joel Lambert - Joel Lambert, en bad-ass besøgte København Courtesy of Joel Lambert

Fra Hollywood til Afghanistan og tilbage igen.

Det er noget af et karriereskift at gå fra hæren til pludselig at være stjernen i et program på Discovery Channel. Sådan vil de fleste af os nok se på det.  Men for Joel Lambert selv er det som om, at alting er gået op i højere enhed og at han har fundet sit kald.
"Da det her dukkede op og da de spurgte mig om, jeg ville være med tænkte jeg;  "perfekt! Det er jo lige mig. Jeg er skabt til det her og det er skabt til mig".

Det er heller ikke første gang, at Joel stifter bekendtskab med TV- og filmbranchen. Indtil han startede sin tid som Navy Seal, medvirkede han nemlig i flere film og reklamer. Selv efter Navy Seal tiden, har han haft flere optrædener på film. 
"Da Jeg kom ud af hæren arbejdede jeg som instruktør i BUD/S (Basic Underwater Demolition/SEAL) og jeg kendte nogle mennesker, som arbejdede med militær i film og de ringede til mig og havde brug for nogle, der kunne lave nogle seje militær ting i de her film. Folk ringede til mig igen og igen og det hele pegede bare i den retning og så dukkede det her op".
ANNONCE
Courtesy of Joel Lambert - Joel Lambert, en bad-ass besøgte København Courtesy of Joel Lambert

Hvad vi kan forvente af Joel i fremtiden

Meget tyder på, at Joel Lambert har fundet den perfekte kombination af sig selv i sin nye rolle i Manhunt. Der er heller ikke meget tvivl hos ham, når jeg spørger, hvad fremtiden bringer for ham.

"Forhåbentligt mere af dette", kommer svaret prompte. "Det kræver så meget af mig, både fysisk og psykisk. Jeg ved ikke, om jeg vil overleve. De bedste øjeblikke i livet er de øjeblikke,hvor du ikke ved om, du overlever eller ej. Det er den slags ting, der kræver alt af mig og når man finder sådan noget, der kræver alt af dig, så er dét de bedste ting, du kan foretage dig. Så jeg vil blive ved med at gøre det. Det kan være en total fiasko eller det kan blive det fedeste nogensinde. Det hele hænger i en tynd tråd. Det er det sejeste i verden. Vind stort, tab stort".
I det første afsnit af Manhunt står han bl.a. ansigt til ansigt med en fuldvoksen løve og er ikke udstyret med andre våben end en tomahawk. Så han bruge al sin træning for at undgå at blive ædt.

"I Seal teams har jeg våben og mange kilo gear med mig og man har nogle hårde fyre ved siden af sig. Men når man står foran en løve med en tomahawk,  så er det er et worst case scenario. Jeg har mistet alle mine våben, alle mine mænd. Jeg er helt alene. Jeg har intet og der er folk, der jagter mig. Ligheden mellem mine Seal teams og Manhunt er, at alt det der kan gå galt, går galt. Jeg er virkelig på røven. Det er sådan programmet starter og det er det, der er så fedt ved det".

Det er den slags situationer, Joel må forberede sig på til hvert afsnit.  Alt fra hvor mange timers nat der er. Temperaturforskelle mellem nat og dag. Terrænet. Hvem det er, han skal flygte fra. Til situationer, som i første afsnit, hvor han er Sydafrika - hvad gør han, hvis han støder ind i en løve? Der er nok at se til og man finder hurtigt sig selv på kanten af sofaen, når Joel skal forsøge at nå frem til sit udvindingspunkt i løbet af 48 timer, forkortet ned til 1 time.
ANNONCE

5 hurtige spørgsmål til Joel om hans favoritter....

Hvad er din yndlingsdrik?
- Whisky. Ren whisky, uden is.

Yndlings musik?
- Jeg  lytter til en masse forskelligt. Jeg kan både lide klassisk musik, opera, country som f.eks. Johnny Cash, rock 'n roll som AC/DC og Iron Maiden. Man kan vel sige, jeg hører det bedste indenfor hver genre. Det kommer lidt an på mit humør.

Yndlings film?
- Cool Handluke, det er en af de bedste film nogensinde.
Én ting du aldrig forlader dit hus uden?
- Jeg ville gerne sige, noget rigtig sejt, men jeg er kedelig og må nok sige min telefon. Haha! Det er ikke et sejt svar, det ved jeg godt.

Drømmekvinden?
- Alle Victoria's Secret modeller og Scarlett Johansson.
 
Du kan følge Joel Lambert fra søndag d. 2 februar kl. 21.00 på Discovery Channel, hvor han vil forsøge at undgå at blive fanget af militære elitestyrker og nå frem til et udvindingspunkt på under 48 timer, alt imens den ene fare efter den anden, lurer lige om hjørnet. Tjek det ud
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce