IT (Anmeldelse)

Stephen Kings IT har fået en ny, frygtindgydende (kedelig) filmatisering.7. september, 2017 - kl. 10:30
Forfatter: Dennis Stanley


Synes godt om Connery.dk

Del artiklen

2.5
CONNERY.DK giver:

3 ud af 6 ninjaer
IT (Trailer)
Del videoen med dine venner
Warner Bros. Pictures

It Floats

I den lille by Derry, der ligger i staten Maine, hersker en grum ondskab. Et monster, der viser sig i skikkelse af bl.a. en frygtindgydende klovn ved navn Pennywise (Bill Skarsgård), der elsker at terroriserer byens børn og suge næring af deres frygt. 7 socialt udstødte børn er blandt de unge, der er blevet udsat for Pennywises rædsler. Bill Denbrough (Jaeden Lieberher) har mistet sin lille bror Georgie (Jackson Robert Scott), og sammen med Ben (Jeremy Ray Taylor), Beverly (Sophia Lillis), Richie (Finn Wolfhard), Mike (Chosen Jacobs), Stanley (Wyatt Oleff) og Eddie (Jack Dylan Grazer), der alle har været udsat for mobning af blandt andre bøllen Henry Bowers (Nicholas Hamilton), danner han ”Taberklubben” som er fast besluttet på at tage kampen op mod Det Onde.

Warner Bros. Pictures

Rice and Curry

Stephen Kings populære roman er allerede blevet indspillet som en 2 episoders Tv-serie tilbage i 1990. Serien fik jævn succes, da del 1 er fremragende, mens del 2 er en langtrukken og skuffende affære. Ikke desto mindre satte den Pennywise (udødeliggjort i en frygtindgydende pragt præstation af Tim Curry) på kortet og gjorde for klovne, hvad Dødens Gab gjorde for hajer.

Warner Bros. Pictures

Jeg vil ha’ en rød ballon

Den nye film har været længe undervejs. Oprindeligt var det Duffer-brødrene, der foreslog en genindspilning, men Warner Bros. fandt dem for uerfarne. De to brødre skrev derfor deres egen serie inspireret af Stephen Kings bog og solgte den til Netflix under titlen Stranger Things. Ironisk nok er den serie en langt bedre nyfortolkning af bogen, end denne film er.

Warner Bros. Pictures

Story is King

Måske var Tv-serien fra 1990 ikke perfekt, men den emmede i det mindste af Stephen King. Den nye film er ganske vidst mere blodig, men blottet for stemning og stykker blot den ene chokeffekt efter den anden sammen til en række ligegyldige scener. Vi føler intet for nogen af karaktererne og frygter aldrig rigtigt Pennywise til trods for at Bill Skarsgård gør, hvad han kan. Der mangler ganske enkelt flow i historien, mere fokus på karakterens enkelte motivation og en større fornemmelse af sammenhold i "Taberklubben".

Drengerøvsfaktor og teknisk info:

Drengerøvsfaktor: ’88%

Teknisk information:

Original titel: IT

Land: USA, 2017

Instruktør: Andy Muschietti

Medv.: Bill Skarsgård, Jaeden Lieberher, Finn Wolfhard, Jeremy Ray Taylor, Finn Wolfhard, Jack Dylan Grazer, Wyatt Oleff, Sophia Lillis, Chosen Jacobs, Nicholas Hamilton og Jackson Robert Scott

Genre: Gyser/Drama

Billedformat: 2.35:1

Lyd: Dolby Atmos/Dolby Digital/SDDS/DTS

Spilletid: 135 min

Dansk bio premiere: 7. september 2017

Distributør: Warner Bros. Pictures

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Dennis Stanley Følg på: Facebook Instagram Twitter Blog

Kan lugte et dårligt plottwist på kilometers afstand. Det er svært at finde nogen der har set lige så mange film!!

Vil du skrive for os?

Synes godt om connery.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen