Connery

Hvide hajer har et komplekst og halv-aggressivt sexliv

Halv-aggressivt blev der sagt!

Hvide hajer har et komplekst og halv-aggressivt sexliv

Vi fortsætter Shark Week-tema med en lille lektion i naturens forplantningsmekanik.

Det kan være svært at tro, men der er endnu ikke nogen, som har set store hvide hajer parre sig, og dokumentation af sex mellem hvide hajer er stort set ikke-eksisterende i hajforskningen. Men selvom der aldrig er nogen, der har overværet selve parringen, findes der en række teorier om, hvad der sker efter solnedgang (hvide hajer parrer sig dybt i havet, hvor der kun er meget lidt sollys!). Man mener blandt andet, at store hvide hajer gør kur på en meget kompleks måde, der involverer noget af det, de er aller bedst til – nemlig at bide! Man ved, at han-hajerne efterlader lidenskabelige ar, men spørgsmålet er, hvorfor de bider?

Han-hajer bider hun-hajer for at gøre opmærksom på, at de er interesserede. Det er simpelthen deres måde at flirte på. Selvom det måske ikke lyder super appellerende, er hun-hajerne vilde med det. Og når en han-haj er klar til lidt action, tager han fat i hun-hajens finner med sine tænder for at holde hende stille under selve akten. Selvom biddene kan efterlade ar, er de ikke livstruende, og det er tydeligt, at der ikke bliver lagt så mange kræfter i, som når hajerne jager.  

Så har du også lært noget i dag!

Forresten, hvis du er helt pjattet med hajer, hvor du i aften kan se den helt nye, tredje udsendelse om dybhavshajer; Alien Sharks:

I den tredje dokumentar om de populære ‘Alien Sharks’ begiver en forsker sig ned i de dybeste og mørkeste afkroge af verdens have for at fange nogle af verdens mest sjældne hajer på film. Udstyret med den nyeste teknologi kommer han helt tæt på nogle af planetens mest sjældne og fascinerende hajer.

Programmet har premiere på Discovery Channel d. 4. august kl. 21.00

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce