Connery

Huawei har løftet sløret for et monster-chipset med kunstig intelligens

Det er ikke så tit, at jeg skriver nyheder om specifikke dedikerede hardware-nyheder - og da slet ikke et enkeltstående chipset, men dette bliver en undtagelse. 

I lørdags befandt jeg mig på IFA-messen i Berlin, hvor Huaweis CEO Richard Yu, holdt en keynote, hvor han løftede sløret for det hurtigtvoksende smartphonemærkes nyeste chipset. 

Det nye chipset hedder Kirin 970, og navnet alene er ikke mere sigende, end at det er den åbenlyse efterfølger til Kirin 960, der blandt andet blev brugt i de anmelderroste Huawei P10 og Mate 9 Pro. 

ANNONCE

Chipset med kunstig intelligens

Den spændende nyhed i det nye chipset, er ikke blot at den er en anelse hurtigere og bedre end forgængeren.

Kirin 970 er Huaweis første mobile AI-platform, med en Neural Processing enhed (NPU). Den enhed er bygget med en så kompakt proces, at den gør plads til 5.5 millioner transistorer på en kvadratcentimeter. Which is a lot. 

Derudover er chipsettet pakket med 8 x 2.4GHz CPU-kraft, Mali G72 12-kernet grafik-processor og LTE kategori 18.

I direkte sammenligning med det foregående chipset, yder Kirin 970 20% bedre perfomance og 50% forbedret energi-effektivitet. 

I en billedgenkendelsestest behandlede Kirin 970 2.000 billeder i minuttet, hvilket er hurtigere end andre chips på markedet. Huawei tror på, at yderligere udvikling af AI sker i samarbejde mellem tusinder af udviklere og partnere på tværs af værdikæder. Derfor lancerer Huawei Kirin 970 som en åben platform for mobil AI, der gør chipsættet tilgængelig for udviklere og partnere, som kan finde nye og innovative anvendelsesmuligheder.

Richard Yu fortalte i keynoten, at det nye chipset giver Huawei væsentlige fordele i performance og batteritid, i forhold til Samsung og Apple. Om det er korrekt vil vise sig - måske allerede den 16. oktober, hvor Huawei forventes at lancere Huawei Mate 10, som vil køre på det nye chipset. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce